Montcada perdrà un grup de P3 i 1r d’ESO el curs vinent per la reducció de la demanda

En canvi, les sol·licituds augmenten a les Escoles Bressol, amb 251 inscrits per a 187 places

La Casa de les Aigües va acollir el 30 de maig l'últim Consell Escolar Municipal del curs actual
Sílvia Alquézar

La baixada de la natalitat dels últims anys es veurà reflectida el pròxim curs a Montcada i Reixac amb la reducció de dos grups, un a P3 i un altre a 1r d’ESO. Enguany, en el primer any d’Infantil s’han inscrit un total de 288 infants per a una oferta de 332 places, mentre que per al primer any de la secundària obligatòria hi ha hagut 419 sol·licituds per a 417 vacants.
La Regidoria d’Educació va fer balanç del procés de preinscripció en el marc de l’últim Consell Escolar Municipal del curs, que va tenir lloc el 30 de maig a la Casa de les Aigües. L’inspector de Serveis Territorials a Montcada, David Parrón, va garantir que tot l’alumnat d’ESO del municipi tindrà una plaça als instituts locals, ja que hi ha set sol·licituds que pertanyen a persones censades en altres poblacions. Pel que fa a les ràtios del curs vinent, a P3 es mantindrà en 20 infants per aula i a 1r d’ESO, en 27.

La regidora d’Eduació, les tècniques de la Regidoria d’Educació i l’inspector de Serveis Territorials, durant la reunió del Consell Escolar
Sílvia Alquézar

Escola Bressol

La xarxa d’Escoles Bressol Municipals ha rebut molta més demanda que places disponibles, amb un total de 251 preinscripcions per a 187 vacants. Sobretot, hi ha hagut un excedent de sol·licituds a Infantil 1, a causa de l’efecte crida que ha suposat la gratuïtat d’I2, ja que moltes famílies decideixen escolaritzar els seus fills un any abans per tenir garantida la plaça el curs següent.
L’Ajuntament farà el 7 de juny el sorteig per resoldre les sol·licituds empatades a punts i publicarà la llista d’admesos el dia 9. A l’EBM Camí del Bosc, a Can Cuiàs, no caldrà fer aquest procés, ja que pot absorbir totes les inscripcions. Amb la construcció de la futura EBM Can Sant Joan, la xarxa municipal guanyarà 11 places noves.

Secundària

L’INS La Ribera disposarà el curs vinent del Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva per atendre l’alumnat amb necessitats especials. Aquest servei ja s’ofereix a l’INS La Ferreria i a les escoles Elvira Cuyàs, Font Freda i Reixac. SA

Deixa un comentari