Mor l’activista social i cultural Ramón Bueno

Va ser el portaveu de la Plataforma pel Soterrament des del 2013 fins al 2019, a més de ser motor en diverses entitats

Ramon Bueno en una imatge d'arxiu
La Veu

La Plataforma Tracte Just Soterrament Total (TJST) el teixit associatiu i el món del teatre a Montcada està de dol. Ramón Bueno, gran activista social i cultural, ha mort aquest dissabte a la tarda a conseqüència d’un càncer a l’edat de 68 anys.

Bueno va ser portaveu de la plataforma TSJT des del maig de 2013 fins al febrer de 2019. L’alcaldessa, Laura Campos, ha compartit la trista notícia a les xarxes socials: “No l’oblidarem mai, hem viscut molts anys de lluita junts pel soterrament, i també d’amistat, de records, de riures, d’assajos de teatre i de complicitats”, ha reconegut Campos qui ha tingut un record molt especial per a la seva dona i la seva filla. Un reconeixement a la seva figura que s’ha estès ràpidament a partits polítics, amics i representants del teixit associatiu.

Durant la seva etapa com a màxim representant de la PTJST, va posar la problemàtica del soterrament de l’R2 damunt la taula de totes les administracions afavorint el consens entre les diferents forces polítiques

El portaveu actual de la PTJST, Josep M. González, ha traslladat el condol a la família i ha destacat que Bueno en un temps difícils va reforçar i liderar la reivindicació. I és durant la seva etapa com a màxim representant, va posar la problemàtica del soterrament de l’R2 damunt la taula de totes les administracions afavorint el consens entre les diferents forces polítiques, fent seguiment i control de la gestió de les institucions sobre els compromisos adquirits. També va impulsar l’homenatge anual a les víctimes del tren i les Jornades i la Marxa per al Soterrament.

Bueno durant un recital de poesia a l’Associació Cultural amb David Velasco Arxiu

Altres passions de Bueno eren el teatre, la poesia i la història. Formava part del grup Titelles de Terra Nostra, de Dèria Teatre, de l’Associació Cultural Montcada, de l’Aula MiR d’extensió universitària i era un gran amant de la poesia, participant a diversos recitals. També presidia el club esportiu i social Som Tennis Taula. Bueno havia estat regidor de l’Ajuntament de Montornès del Vallès per ICV de 2007 a 2011.

La vetlla es farà aquest dilluns a partir de les 10h al tanatori de Ripollet. A les 17h està prevista la cerimònia de comiat.

Seccions:
Etiquetes:

2 respostes a “Mor l’activista social i cultural Ramón Bueno”

  1. joder Ramón, no sabía nada. Tuve el placer de conocerte tarde y me quedé con ganas de más. Me enseñaste compromiso y humildad. Un hombre bueno. Un abrazo a tu familia.

  2. Montsee Casals Montsee Casals ha dit:

    Muy impactada eres una y seras gran presona,fue la presona al cuando llegue a can sant juan en primer Canada me hizo sentir querida yo acavaba de llegar a can sant juan Gracias Ramon

Deixa un comentari