Aprovat el nou pla d’acció per promoure la inclusió des d’una perspectiva comunitària

El document, que preveu una vintena d’actuacions fins al 2027, rep el suport del Ple, amb algunes crítiques d’ECP

Trobada amb entitats el setembre de l'any passat
Arxiu/Sílvia Alquézar

El Pla d’Acció d’Inclusió Comunitària (PLACI) de Montcada i Reixac 2024-2027 ha rebut el vistiplau del Ple en la sessió ordinària de juny, celebrada el 27 de juny. El PLACI suposa un pas més en l’estratègica d’acció social, iniciada el 2018 amb el Pla Local d’Inclusió (PLIS), resultat d’un treball conjunt tècnic, polític, de la ciutadania i del tercer sector. “El nou pla ha de ser una eina efectiva destinada a promoure la inclusió i l’acció comunitària”, va dir la regidora de Serveis Socials, Capacitats Diverses i Polítiques d’Inclusió, Dori Alcalá.

Una vintena d’accions

El document preveu 22 actuacions en cinc àmbits: benestar emocional i salut; capacitació educativa; habitatge i espai públic; participació i transversalitat. Per elaborar-les, s’ha dut a terme un procés participatiu obert a la ciutadania i les entitats, orientat a detectar les necessitats més rellevants al municipi i prioritzar accions de treball.

Crítiques d’ECP

Els grups municipals de l’oposició van donar suport a la iniciativa, amb l’excepció de Vox, que es va abstenir. La portaveu d’ECP, Mar Sempere, va lamentar no haver pogut participar en el procés d’elaboració del document i va demanar formar part de la comissió que ha d’impulsar el pla. “Creiem que és un projecte poc ambiciós, amb poques novetats respecte a l’anterior, que no té partides específiques assignades”, va valorar Sempere. Alcalà va remarcar que el document “és un full de ruta viu i flexible” i va convidar el grup a formar part de la comissió de seguiment del pla.

Deixa un comentari