Nova edició de la campanya ‘Regala il·lusions’, que pretén donar cobertura a mig miler d’infants

El govern municipal lamenta que l’Obra Social ‘La Caixa’ retiri l’aportació econòmica de 4.000 euros que feia cada any

Presentació de la campanya 'Regala il·lusions' del 2022
Sílvia Alquézar

L’Ajuntament posa en marxa la 12a edició de la campanya de joguines Regala Il·lusions amb l’objectiu que els nens i nenes del municipi que provenen d’entorns econòmicament vulnerables rebin regals per Nadal. Aquesta campanya començarà el proper 21 de novembre amb la voluntat de donar cobertura a 510 infants -450, d’entre 3 i 12 anys, i 60, de 0 a 3- que pertanyen a 323 famílies. La xifra total suposa un augment respecte a l’edició de l’any passat quan es va poder donar cobertura a 474 infants. El Regala Il·lusions l’organitzen diferents departaments de l’Àrea Social del consistori, amb la col·laboració de les entitats i botigues del municipi, i compta amb un pressupost total de 19.000 euros. En aquest sentit, i a diferència d’anteriors edicions, la campanya solidarà no comptarà amb la col·laboració econòmica de l’Obra social ‘la Caixa’.

La presentació de la campanya 2022 s’ha fet aquest dimarts, 15 de novembre, a l’Ajuntament i ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Laura Campos; el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre; el regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido; i la regidoria de Polítiques d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia. En la seva intervenció, l’alcaldessa s’ha mostrat confiada que la manca de col·laboració de l’Obra social ‘la Caixa’ en el Regala Il·lusions 2022 serà compensada per les entitats i la ciutadania, que “segur que tornaran a demostrar la seva solidaritat”. Per la seva banda, el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, ha qualificat “d’injustificable i imprevista” la decisió de ‘la Caixa’ de no fer cap aportació econòmica en aquesta edició.

Cada nen o nena rebrà regals adaptats a la seva edat i, a l’hora de triar-los, es té en compte que no siguin joguines sexistes o violentes. Com cada any, la ciutadania hi pot col·laborar amb la compra d’objectes solidaris (bolígrafs, llapis i pinces amb motius nadalencs) que es posaran a la venda, al preu d’1,5 euros, en la trentena d’establiments col·laboradors, identificats amb el cartell de Regala il·lusions. Les persones que a títol particular vulguin donar material escolar i llibres, ho poden fer portant els articles al punt de recollida que s’habilitarà a l’edifici a la Casa de la Vila, a partir del dia 21 i fins a l’11 de desembre. Les entitats que vulguin col·laborar amb la campanya han de confirmar la seva participació al correu [email protected] i el 12 de desembre, es farà a l’Ajuntament l’acte d’entrega de tot el material que hagin recollit.

Deixa un comentari