Nova fira per donar visibilitat al voluntariat i la diversitat funcional

L’activitat tindrà lloc aquest diumenge a les antigues pistes d’atletisme i comptarà amb la participació d’una trentena d’associacions i serveis

Acte reivindicatiu pel Dia Internacional de la Diversitat Funcional, realitzat l'any passat a la plaça de l'Església amb temàtica de circ
La Veu de Montcada

L’Ajuntament organitza aquest diumenge la nova Fira d’Entitats, Voluntariat i Diversitat Funcional, que pretén mostrar en un únic espai una representació del teixit associatiu de Montcada i Reixac, els projectes que s’estan desenvolupant des del Punt de Voluntariat que coordina l’Ajuntament i commemorar el Dia de la Diversitat Funcional, que se celebra el mateix dia 3. La jornada tindrà lloc a les antigues pistes d’atletisme al Pla d’en Coll i hi haurà diferents activitats des de les 10.30 fins a les 13.30h.

La Fira començarà amb la benvinguda a càrrec de les autoritats municipals i la lectura d’un manifest sobre la diversitat funcional. L’ambientació, el recinte i les activitats promogudes per l’Ajuntament, la Taula de la Diversitat Funcional de Montcada i Reixac i les entitats participants s’han pensat des d’un punt de vista inclusiu perquè siguin accessibles per a tothom. Algunes de les activitats gaudiran d’interpretació en llengua de signes catalana. Al llarg del matí es representaran dos contacontes: “El monstre rosa” i “Descubriendo el mundo con Daniel”. La cloenda serà cap a les 12.30h, amb un espectacle de bombolles.

En total, hi participaran gairebé una trentena d’entitats de dins i fora del municipi per donar-se a conèixer i presentar les seves activitats i projectes. Algunes de les entitats participants són Adimir, Càrites, ADF, Unió Bàsquet MiR, les Biblioteques de Montcada i Reixac i Montcada Solidària. Hi ha previstes nombroses propostes com gimcanes inclusives, jocs de rol, tallers de xapes, una xocolatada, arbres dels desitjos, tallers de pintura, papiroflèxia, murals artístics i esportius, entre d’altres. A més a més, les biblioteques de Montcada i Reixac oferiran un racó amb llibres sobre l’àmbit del voluntariat i la diversitat funcional i el denominat “espai de la calma”, on es projectaran vídeos sobre projectes inclusius.

Deixa un comentari