Núria Rossell torna a denunciar els feminicidis amb el seu art en el marc del 25N
L’exposició ‘Damunt la pell, el teu nom de dona’, es podrà veure al Kursaal fins a mitjans de desembre
L’artista multidisciplinar Núria Rossell va inaugurar divendres l’exposició ‘Damunt la pell, el teu nom de dona’, al Kursaal de Can Sant Joan, en el marc del Dia Mundial contra les violències masclistes, que es commemora el 25 de novembre. La mostra, promoguda pel col·lectiu Vestits Vermells, i feta amb el suport de l’Ajuntament, forma part dels actes programats al municipi amb motiu d’aquesta data.
La peça central de l’exposició és un tapís fet amb retalls de roba de color vermell que simbolitza la pell superposada de víctimes de feminicidis. Acompanyant la peça, hi ha quadres amb elements també vermells que la mirada de l’espectador fàcilment vincula a signes de violència, com la foto esquinçada d’una de dona, un plat trencat o la funda d’un mòbil amb una bala.
La presentació de l’exposició, a la qual van assistir una seixantena de persones, va comptar amb la participació de Georgina Cordobés, autora de dos textos que van llegir Núria Vilalta i Gemma Pujol, i de Mariona Grau, que va interpretar la cançó Lobo, d’Elena Gadel.
Vestits Vermells va fer una crida a la participació a l’acte central del 25N que es farà dilluns a la plaça de l’Església (18.30 h)
Al parlament de benvinguda, l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), va felicitar la tasca de Vestits Vermells per visibilitzar la xacra de les violències masclistes amb accions com la penjada de vestits en record de les dones assassinades al 2023 en un tram de l’N-150, fet que ha donat a conèixer la iniciativa més enllà del terme municipal. Delia Garcia, portaveu del col·lectiu, també va parlar de la xarxa vermella que l’entitat ha teixit a nivell local per conscienciar la població contra els feminicidis, tot reclamant més suport per atendre les víctimes.
Rosell, per la seva banda, va parlar de la importància de l’art des del punt de vista de l’activisme i de com, a través de l’exposició que es podrà veure al Kursaal fins a mitjans de desembre, es mostra una realitat incòmoda, com és la violència masclista, que cal treure a la llum i denunciar públicament.