Participació Ciutadana convoca una reunió sobre el portal d’entitats

Una nova eina informàtica permet incorporar millores a l’espai web

Les associacions que han creat un web propi a través del portal d’entitats de Montcada i Reixac –allotjat al web de l’Ajuntament, www.montcada.cat– disposen d’un nou programa informàtic que els permetrà incorporar millores als seus espais d’Internet. L’eina cliCportal fa possibles noves opcions de disseny, millores en el tractament de les imatges, la incorporació de vídeo, la publicació de taules i altres elements de caire intern, com una nova gestió de la base de dades dels membres de les entitats. La Regidoria de Participació Ciutadana, departament que promou el portal, ha convocat una presentació de l’eina informàtica per a demà, 6 de març, a la Casa de la Vila, de 10 a 13h, adreçada a les associacions que ja fan servir el portal i també a aquelles entitats interessades a participar-hi per primer cop. La trobada servirà per aclarir els dubtes que puguin sorgir sobre el nou programari. En funció de les dificultats que s’hi trobin, Participació Ciutadana organitzarà altres sessions formatives. Durant l’acte també es farà balanç dels quatre anys de funcionament del portal d’entitats.

 

L’AMPA del CEIP Mas Rampinyo va decidir crear un espai web propi al portal municipal “per donar-nos a conèixer, l’escola és nova i vam veure que Internet és una bona eina per intercanviar informació, especialment amb les famílies que integren el col·legi”, ha explicat el president de l’associació, Sergi Balmaseda, qui ha avançat que l’AMPA té intenció d’incorporar un fòrum al web. Entitats com el Centre Espeleològic Alpí del Vallès (CEAV) o la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements s’han incorporat recentment al portal per tal de mostrar públicament les seves activitats. L’AE Elvira-La Salle ha creat un espai al portal “bàsicament per tenir informats els membres del club de l’evolució dels partits, dels canvis en les jornades o de cursos”, ha explicat la presidenta de l’entitat, Cristina Iniesta, qui considera que el web els està donant bons resultats.

 

Un total de 68 entitats locals participa actualment al portal d’entitats, un projecte promogut des de la Diputació de Barcelona al 2006, amb l’objectiu de crear un macroespai web a nivell provincial. Montcada va ser un dels 10 municipis que va decidir primer participar en aquesta iniciativa, que compta ja amb més de 1.500 entitats barcelonines adherides, de 45 localitats.

Seccions:

Deixa un comentari