‘Per fi, enguany disposarem d’una Oficina Municipal d’Escolarització’

La regidora d’Educació ha avançat els objectius i els nous projectes d’aquest curs

Jessica Segovia (ECP) és la regidora d'Educació de l'Ajuntament
Arxiu/ Pilar Abián
Quina serà la principal novetat del nou any lectiu?
Per fi, podrem obrir una Oficina Municipal d’Escolarització, un servei d’informació i orientació de l’oferta educativa de la ciutat i de la gestió de l’escolarització. Enguany, comptarem amb una aportació extra per part del Departament d’Educació de la Generalitat de 15.000 euros per posar-la en marxa, a més dels 5.000 euros que s’atorguen anualment per al seu funcionament.
 
Què suposarà per al municipi aquest nou servei?
Ens permetrà tenir un control més acurat de tot el procés de matriculació, seguir treballant contra la segregació escolar i fer una distribució més equilibrada de la matrícula viva. En definitiva, millorarem l’atenció.
 
Durant aquest curs també hi ha en marxa la construcció de diversos edificis educatius. Com van aquestes obres?
Bé. Hi estarem a sobre perquè es compleixin els terminis. Aquest curs està previst que acabin els treballs de la nova Escola Bressol Municipal Can Sant Joan, que s’està aixecant al mateix recinte que l’IE El Viver, que també veurà com s’enllestiran els nous mòduls per completar l’ampliació en institut escola. D’altra banda, també s’ha iniciat la construcció de l’edifici de l’IE Mas Rampinyo per acollir les noves aules d’ESO i el pati, per al qual l’Ajuntament ha cedit una parcel·la de 800 m2.
 
Pel que fa als projectes nous, quin en destacaria?
L’any passat vam treballar en la redacció d’un nou projecte per lluitar contra l’absentisme escolar, que posarem en marxa aquest curs. Disposarem d’una persona que s’encarregarà d’acompanyar els centres perquè la seva implementació sigui positiva. En la línia de millorar l’èxit educatiu, també volem crear el SOAC, el Servei d’Atenció i Acompanyament Comunitari.
 
En què consisteix?
És un servei on es treballen les transicions a les diferents etapes educatives. Sobretot, ens centrarem en el pas de 6è a 1r d’ESO per evitar els abandonaments.
 
El programa per potenciar el lleure educatiu 360 en quina fase es troba?
El curs passat ens vam centrar en la formació de les entitats del municipi i també vam recollir les seves propostes, amb l’objectiu d’implementar-les aquest curs. L’Educació 360 és una iniciativa que pretén integrar els aprenentatges que es produeixen en tots els temps i espais de la vida, apostant per la igualtat d’oportunitats educatives.
 
Quina valoració fa de l’avançament del curs i la jornada intensiva al mes de setembre?
El lleure que ha plantejat el Departament d’Educació en aquest inici de curs no és inclusiu, ja que no ha tingut en compte als infants amb necessitats educatives especials, perquè el servei no disposa dels recursos suficients per atendre aquest tipus d’alumnat. Tothom hauria de tenir les mateixes oportunitats per gaudir d’un servei digne
Seccions:

Deixa un comentari