Presentació del projecte ‘Montcada, ciutat amiga amb la gent gran’

L’acte tindrà lloc aquest dilluns, a la Casa de la Vila, i obrirà el programa d’activitats per celebrar l’efemèride

La plaça de l’Església també va acollir l’any passat la Mostra de l’Envelliment Actiu, amb exhibicions de les activitats que fa la gent gran a la ciutat
Sílvia Alquézar
El programa per celebrar el Dia  Internacional de la Gent Gran al municipi arrencarà l’1 d’octubre, a la Casa de la Vila (18h), amb la presentació del projecte ‘Montcada, ciutat amiga’, una iniciativa municipal que compta amb el suport de la Diputació i la Generalitat per tal de fer una radiografia sobre la situació del col·lectiu a la ciutat. El projecte s’emmarca en la Xarxa Ciutats Amigues de la Gent Gran promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per impulsar polítiques d’envelliment actiu, a la qual es va adherir l’Ajuntament al Ple del passat mes de juliol. 
 
Durant l’exposició es donarà a conèixer la primera fase de l’estudi, ja finalitzada, que ha consistit en la creació d’uns grups de discussió sobre la temàtica, formats majoritàriament per gent gran, on s’han debatut qüestions com els espais lliures, el transport, l’habitatge, el respecte a les persones grans, l’oci, la comunicació, els serveis socials i la salut, entre d’altres A partir d’ara, s’iniciarà una segona fase que inclourà un formulari on line i un fòrum de participació, a més d’una sessió interna amb tècnics municipals. La regidora de Ciutadania, Mónica Martínez (ICV-EUiA), ha valorat l’àmplia visió que té aquest sector de la població. “Les aportacions de la gent gran al pla, fruit de la seva experiència vital, són molt valuoses”, ha dit l’edil. L’objectiu és que el procés participatiu i l’estudi amb les conclusions, que realitza la coopertiva Spora Sinèrgies, estigui finalitzat al mes de desembre.
 
Altres propostes
En el marc de programa per celebrar l’efemèride, l’Ajuntament, amb la col·laboració de les entitats de gent gran del municipi, organitza el 6 d’octubre una mostra d’iniciatives relacionades amb l’envelliment actiu. Tindrà lloc a la plaça de l’Església, de 10 a 14h, i comptarà amb exhibicions del grups de gimba, coral, sardanes, sevillanes i play-backs, entre d’altres. L’endemà, a les 10h, començarà a la plaça de l’Església la quarta edició de la caminada intergeneracional, que acabarà al parc de la Llacuna, a Mas Duran, on hi haurà una màsterclass de tai-txi i ioga. Les inscripcions es poden fer abans del 3 d’octubre a les associacions de gent gran i a l’Ajuntament. El programa continuarà el 20 d’octubre amb la festa de l’envelliment actiu, al pavelló Miquel Poblet. De 10 a 21h, s’oferirà un ventall de totes aquelles activitats que duen a terme els casals de Montcada i Reixac, amb zumba, desfilada de vestits de paper, cant coral, sevillanes, playbacks, ball amb música en directe i una botifarrada al migdia, entre d’altres. 
 
La cloenda del mes dedicat a l’envelliment actiu a la ciutat serà l’espectacle ‘The little night cabaret’, el 21 d’octubre, al Teatre Municipal, a les 18h. El muntatge és un recorregut pels millors números de la història del cabaret europeu, dels musicals de Broadway i del Music Hall americà. Les entrades tenen un preu de 10 euros per avançat i de 12 euros, el mateix dia a taquilla, i ja es poden comprar a l’Auditori Municipal (o bé, pel web www.mirteatres.cat. Hi ha el preu especial ‘butaca gran’, de 4 euros, per a les persones de més de 65 anys. En aquest cas, el tiquet s’ha de comprar directament a l’Auditori Municipal.
Seccions:

Deixa un comentari