Presentat el Pla Local Sobre Drogodependències de Montcada i Reixac

L’alcalde, César Arrizabalaga, i la regidoria de Salut Pública i Consum, Eva Gonzalo, han presentat al Centre Cívic La Ribera el Pla Local sobre Drogodependències de Montcada i Reixac. En l’acte ha participat el psicòleg, educador i periodista, Jaume Funes, que ha impartit la conferència “Adolescència, família i consum de drogues”. L’especialista en temes d’educació […]

L’alcalde, César Arrizabalaga, i la regidoria de Salut Pública i Consum, Eva Gonzalo, han presentat al Centre Cívic La Ribera el Pla Local sobre Drogodependències de Montcada i Reixac. En l’acte ha participat el psicòleg, educador i periodista, Jaume Funes, que ha impartit la conferència “Adolescència, família i consum de drogues”. L’especialista en temes d’educació i d’atenció als conflictes socials en l’adolescència ha explicat, davant una cinquantena de persones, algunes formes de prevenir situació de riscos entre els adolescents.

El Pla Local sobre Drogodependències neix de la necessitat d’estructurar accions que des de feia anys s’estaven desenvolupant en el camp de les drogodependències. Per a la seva elaboració, la regidoria de Salut Pública i Consum, coordinadora del pla, ha treballat conjuntament amb les regidories d’Educació, Infància i Joventut, Serveis Socials, Esports, Participació Ciutadana, el Servei de Promoció Econòmica i la Policia Local. A més, hi han participat l’Equip d’Atenció Primària, la Policia Nacional, el Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) de Sabadell i les farmàcies del municipi.

El Pla defineix els objectius i accions a seguir en diferents àmbits: l’educatiu, familiar, comunitari, de lleure, de servei de salut, laboral i mitjans de comunicació social. Entre els objectius marcats, el pla estableix desenvolupar un programa de prevenció i/o reducció de riscos amb joves en risc d’exclusió social; incorporar nous mecanismes de captació i implicació dels pares i mares, en especial, els que tenen fills adolescents; mantenir el programa de reducció de riscos en espais d’oci nocturn i el de “Seguretat Vial i Alcohol”; desenvolupar campanyes de sensibilització o conèixer la realitat del consum de drogues al municipi i proporcionar informació rigorosa a persones consumidores, entre altres.

El Pla Local sobre Drogodependències es basa en les estratègies preventives recollides al Pla Nacional Sobre Drogodependències. La regidoria de Salut Pública i Consum, Eva Gonzalo, afirma que “l’objectiu d’aquest pla és aconseguir reduir la demanda de drogues, els seus riscos associats i l’oferta i promoció d’aquestes. Per això, és bàsic treballar l’àmbit de la prevenció, sobretot, posant especial atenció en la població de més risc, els joves”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari