Primera manifestació al municipi amb motiu del Dia per l’Alliberament LGTBI

La marxa sortirà des de la porta de l’Ajuntament i acabarà al final del carrer Major en direcció Mas Rampinyo

Chloe Vittu, artista local amb diversos premis, actuarà el 30 de juny a la plaça de l’Església, juntament amb d’altres drag queen
Sílvia Alquézar
La commemoració del Dia per l’Alliberament LGTBI d’enguany es dedicarà a visibilitzar el món drag, amb activitats al voltant d’aquesta temàtica. El programa arrencarà el dia oficial de l’efemèride, dimarts 28 de juny, amb una manifestació que sortirà a les 18h des de l’Ajuntament i una festa drag i karaoke, a l’Espai Jove Can Tauler, on també es repintarà el mur d’espai feminista.
“Hem elaborat un programa conjuntament amb la Taula LGTBI i l’Espai Jove al voltant del món drag, sobre el qual en tenim molt desconeixement i prejudicis”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia (ECP). L’edil també ha destacat que per primer cop es farà al municipi una manifestació de l’Orgull LGTBI, amb caràcter reivindicatiu. “Encara queden molts drets per conquerir, en defensa d’una vida digna i sense violències”, considera Segovia.

El programa de commemoració de l'efemèride organitzat per l'Ajuntament inclou diverses activitats, entre les quals, una festa drag i una projecció de cinema

Els actes centrals del programa es faran el 30 de juny, a la plaça de l’Església. La narradora La Berta del Poblet oferirà contes amb titelles (18.30h) i a les 19.30h, el Consell d’Infants presentarà les narracions ‘Contes que amplien la teva mirada’. A les 20h, es presentarà una nova sessió del podcast ‘Girant la truita’, un projecte feminista de la montcadenca Andrea Díaz. 
L’acte central de la jornada és l’espectacle ‘Drag Queen’, amb Chloe Vittu –artista local amb diversos premis–, Daphne Monroe, Faggota, Santa Maria i Nervio. La festa finalitzarà amb una sessió musical amb DJ Coolkid 2000 (22h).
 
De l’1 al 26 de juliol es podrà veure a l’Hotel d’Entitats de Can Sant Joan ‘Nuestrans vidas importan’, una exposició que ja ha visitat el Cívic Can Cuiàs. La presentació de la mostra serà el dia 1, en un acte al carrer Reixagó cantonada amb Bateria (18h). Aquest mateix dia es projectarà a la plaça Francesc Macià (Mas Rampinyo) la pel·lícula ‘Las aventuras de Priscilla, reina del desierto’ (22h), en el marc del cicle de cinema a l’aire lliure del programa Hola estiu! El darrer acte del programa tindrà lloc el 7 de juliol, a la Casa de la Vila, amb la projecció del documental ‘Kiki’, sobre el món ballroom i drag (19.30h), i a continuació, hi haurà un col·loqui.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari