Proclames reivindicatives en el marc de la Festa

Entitats i grups musicals es posicionen contra la cimentera i el feixisme

Pancarta reivindicativa exhibida pel grup local Answer durant la seva actuació a l'espai Poblet
Answer

Diferents entitats i grups musicals han aprofitat la seva participació en la Festa Major com per visibilitzar reivindicacions col·lectives. En el marc del correbars, es va llegir un manifest centrat, d’una banda, en la necessitat de preservar el planeta a través del decreixement econòmic i, de l’altra, en contra del feixisme. També els Diables de Can Sant Joan van aprofitar l’escenari del correfoc per fer el seu particular pregó reclamant a l’Ajuntament que l’espai barraques quedi reservat exclusivament per a entitats i carregant contra l’extrema dreta, els feminicidis i la cimentera, entre d’altres.

El tancament de la cimentera també va ser una reclamació a la qual es van afegir grups musicals locals. Answer va exhibir una pancarta durant la seva actuació a l’espai Poblet amb el lema ‘La incineración es cáncer, muerte y corrupción’ i va destacar el paper de l’AV de Can Sant Joan en la lluita contra Holcim. Desenfreno, a més de pronunciar-se en contra de la incineració, va dedicar una cançó a l’activista veïnal i mediambiental Manolo Gómez, mort recentment.

D’altra banda, Versión Imposible durant el seu concent es va fer ressò de la iniciativa de Sin teta hay paraíso que va repartir 3.000 polseres destinades a visualitzar la lluita de l’entitat contra el càncer de mama.

Deixa un comentari