Professors i alumnes contra la supressió del Batxillerat nocturn a l’IES Montserrat Miró

Dimecres, a les 19h, hi ha convocada una manifestació de protesta a la plaça Sant Jaume de Barcelona

L’Institut Montserrat Miró és un dels de la comarca que es pot quedar sense Batxillerat nocturn el curs vinent, d’acord amb la decisió que vol prendre el Departament d’Educació de la Generalitat. La mesura no compta amb el suport del professorat ni dels sindicats del sector que s’han posicionat en contra de forma unànime. Demà a les 19h hi ha prevista una manifestació de protesta a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. L’administració vol fer desaparèixer el batxillerat nocturn a 26 dels 46 centres que l’oferten a tot Catalunya i proposa que els alumnes es matriculin als cursos que es fan a distància, una opció que no satisfà la majoria dels implicats.

Actualment hi ha una seixantena d’alumnes matricultas a 1r i 2n de batxillerat nocturn a l’IES Montserrat Miró, l’únic del municipi que acull aquesta oferta i que ho fa des de la creació del centre, l’any 1970. El perfil de l’estudiant és majoritàriament gent que treballa al matí i vol treure’s el Batxillerat per completar els seus estudis i millorar l’estatus laboral. També hi ha un elevat percentatge d’usuaris que en el seu dia van tenir dificultats per treure’s l’ESO i que ara volen recuperar els estudis anant a classe i tenint l’estímul constant del professorat, una opció que no permet el Batxillerat a distància. El cap d’estudis de nocturn de l’IES Montserrat Miró, Ramon Bacardit, confia que la pressió d’alumnes i professorat serveixi per aconseguir, si més no, una moratòria en l’aplicació de la mesura.

Precisament aquesta tarda hi ha jornada de portes obertes sobre l’oferta de Batxillerat a l’IES Montserrat Miró. Actualment el centre ofereix tres branques diferents; el científic, el tecnològic i l’humanístic. D’altra banda l’IES La Ferreria presenta també avui els Cicles Formatius de grau mitjà i superior.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari