Prop de 3.000 joves de primària i secundària participen en tallers per fomentar bons hàbits de salut

L’oferta inclou tallers de sexualitat, d’alimentació, de drogues, seguretat vial i alcohol

Més de 2.900 alumnes dels centres educatius de primària i secundària de Montcada i Reixac estan participant als Tallers de Salut organitzats per l’Ajuntament de la ciutat des de l’octubre i fins al maig amb l’objectiu de promoure hàbits de vida saludables entre el col·lectiu jove.

Aquestes activitats permeten treballar temes de gran importància i interès per al treball de capacitats, hàbits, i actituds per al desenvolupament personal dels joves als diferents àmbits d’interacció, entenent la promoció de la salut com un tema transversal. En concret, l’oferta inclou, entre d’altres, tallers de sexualitat, que van a càrrec d’una tècnica municipal; d’alimentació, pel Centre d’Assistència Primària; de drogues, per la Creu Roja així com de seguretat vial i alcohol, oferts per la Policia Local i l’Institut Guttmann.

Aquestes propostes van dirigides als diferents nivells educatius adaptant el contingut a l’etapa evolutiva de l’alumnat. L’objectiu és que els tallers siguin fomentin hàbits de vida saludables en una edat clau de creixement i de responsabilitats, com explica la regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González. En aquest sentit, a primària s’està fent incidència en les revisions mèdiques, la salut bucodental i les vacunacions i fins i tot en altres qüestions com la tinença d’animals.

Durant la setmana passada, a l’Espai Jove de Can Tauler es va poder veure l’exposició “Sota pressió”, adreçada a alumnes de segon d’ESO, sobre la pressió de grup a l’hora de prendre decisions, lligant-ho especialment al consum de drogues i fent incidència en habilitats socials tal com l’assertivitat a l’hora de relacionar-se.

La regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González, ha explicat que les activitats són dinàmiques i participatives, de manera que es desmitifiquen falses creences que existeixen al voltant del sexe o les drogues.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari