Regidors i tècnics del Vallès reflexionen sobre la immigració a la Casa de la Vila

La jornada vol recollir projectes pioners en la mediació i la relació intercultural

Una seixantena de persones, regidors i tècnics majoritàriament, reflexiona avui i posa en comú experiències sobre convivència en l’àmbit local, en el marc de les segones jornades de Pla de Ciutadania i Immigració, que tenen lloc durant tot el dia a la Casa de la Vila. L’acte l’organitza el Consell Comarcal del Vallès Occidental, que pretén, amb aquestes jornades, recollir projectes pioners en el camp de la mediació i la relació intercultural, per tal de difondre i aplicar, en la mesura del possible, vies d’actuació per millorar la convivència als 23 municipis de la comarca. Les experiències que avui es recullen parteixen de la base que la immigració és un concepte transversal que afecta tots els sectors socials i que les administracions locals han de dotar-se de mecanismes de mediació si hi ha conflictes, però també d’observació per prevenir possibles riscos.

La inauguració de les jornades s’ha fet aquest matí i ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda, el secretari per a la Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, i l’alcalde de Montcada i Reixac, el socialista César Arrizabalaga. Amorós ha parlat del Pla Nacional d’Immigració que ha posat en marxa la Generalitat i que destaca, entre d’altres, que el 2007 es caracteritza per ser el primer any en què i haurà més arribada d’estrangers per motius familiars que laborals. El secretari general ha manifestat que la immigració a Espanya i Catalunya dels darrers anys s’ha produït perquè l’economia estava en un bon estat i era necessària mà d’obra. En canvi, aquesta arribada d’immigrants, explica Amorós, es va trobar amb un buit legal, amb una manca de mecanismes per regular els fluxes migratoris. Oriol Amorós ha manifestat que el Pacte Nacional per a la Immigració té com a eixos centrals la universalització dels serveis, la integració i la regularització.

Per la seva banda, l’alcalde de Montcada i Reixac, el socialista César Arrizabalaga, ha manifestat que la feina de les administracions és garantir la convivència entre la ciutadania i per aquest motiu ha destacat la nova ordenança de civisme que l’Ajuntament posarà en marxa en breu.

El president del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda, ha destacat que els ajuntaments són una peça clau en el treball de mediació comunitària i que no sempre ho tenen fàcil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari