Salut Pública crea un programa per implicar les famílies en l’educació sanitària

El projecte consisteix a fer xerrades participatives sobre diversos àmbits com sexualitat o violència escolar

La Regidoria de Salut Pública i Consum vol implementar a principi de l’any vinent un programa per implicar les famílies en l’educació en la salut dels seus fills. Amb el nom Salut i Família, escola de Pares i Mares, el departament té previst organitzar xerrades i altres activitats, sobre temes com el consum de drogues, habilitats de comunicació, alimentació saludable i les relacions sexuals, entre d’altres. Salut Pública ha començat el procés per donar a conèixer el projecte a les AMPA dels centres de primària i secundària.

El programa Salut i Família s’estructura en sis àmbits, que s’analitzaran amb xerrades de caràcter participatiu, per tal de crear un espai de debat i reflexió entre les famílies interessades. L’educació per a la salut a les escoles té una llarga trajectòria, amb les campanyes de vacunació, els exàmens mèdics i xerrades per als alumnes, però en aquesta ocasió es vol implicar als pares i a les mares com a agents de salut. L’experiència que es vol posar en marxa, pionera al municipi, vol incidir en la promoció d’un estil de vida saludable.

Les xerrades parlaran sobre el consum de drogues, les relacions sexuals, l’alimentació saludable, la comunicació entre pares i fills, la violència escolar i els trastorns mentals. Raquel Renes, tècnica de Promoció de la Salut, ha destacat que la temàtica escollida “respon a les necessitats actuals de pares i fills”. Ara per ara, Salut Pública i Consum ha contactat amb les AMPA dels centres de primària i secundària per donar a conèixer el projecte i buscar pares i mares que vulguin participar-hi. Està previst que les sessions durin una hora i mitja i es facin, com a mínim, un com a la setmana. Per sol·licitar qualsevol d’aquestes xerrades o per altres temes relacionats amb la salut, els interessats s’han de posar en contacte amb la Regidoria de Salut Pública i Consum, al telèfon 935 726 474, o bé al correu electrònic [email protected].

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari