Segueix en directe el Consell d’Infants

El Ple comença a les 15.15h a la Casa de la Vila

El Consell d’Infants de Montcada i Reixac es reuneix aquest dimecres a la Casa de la Vila (15.15h) per tancar el curs passat i donar la benvinguda als nous consellers. La sessió inaugural es podrà seguir en directe a través de laveu.cat i montcada.cat.

El Consell és una iniciativa que es va posar en marxa al 2017 amb l’objectiu que els representants de tots els centres de primària del municipi puguin traslladar a l’Ajuntament les seves demandes. Està format per una trentena de nens i nenes de cinquè i sisè, que es reuneixen periòdicament per parlar de diferents temes vinculats al municipi. Els infants compten amb el suport dels tècnics de la Regidoria d’Infància i Joventut, que lidera el projecte.

Balanç

El curs passat, els consellers van treballar diferents tipus de violències com el masclisme, el racisme i l’assetjament escolar. Aquesta feina va ser el punt de partida d’un llibre amb tres contes escrits i il·lustrats pels mateixos infants, que es va presentar coincidint amb la Diada de Sant Jordi. La recaptació de la venda del volum ha tingut una finalitat solidària, ja que els diners recollits s’han lliurat a l’entitat Montcada Solidària.

El Consell d’Infants va elaborar un llibre amb tres relats sobre les violències que van treballar al llarg del curs. La iniciativa va tenir una finalitat solidària perquè els diners recollits per la venda del volum es van lliurar a Montcada Solidària

Carlota Hernández, en representació de l’escola Font Freda, i Carla Calvo, de l’IE Mas Rampinyo, deixen el Consell aquest curs perquè ja estan cursant primer de l’ESO, mentre que Paula López (La Ginesta) encara continuarà un any més perquè fa sisè. Totes tres han representat Montcada al Consell d’Infants estatal, que es va fer a principi de novembre a Càceres. “Estem orgulloses de la feina que hem fet durant tot el curs”, ha valorat Carlota, qui reconeix que la seva experiència al Consell li ha servit per “prendre consciència dels nostres drets”. “Hem deixat petjada i ho hem fet bé”, afirma Carla, tot afegint que el món seria molt millor si els adults tinguessin en compte la veu dels infants. “Han de comptar amb les nostres aportacions perquè tenim bones idees”, argumenta Paula.

Sílvia Alquézar

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari