Seguiment majoritari entre l’alumnat de secundària, però amb poc ressò entre el professorat

Els sindicats convoquen la mobilització per protestar contra la setència del Tribunal Suprem que obliga a fer el 25% de classes en castellà

El sindicat de docents USTEC, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Intersindical-CSC i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han convocat la vaga
Público

La convocatòria de vaga en defensa del català a les aules té una incidència pràcticament nul·la entre el professorat dels centres educatius del municipi. Els sindicats convoquen aquest dimecres l’aturada en suport de la immersió lingüística a l’escola, arran de la sentència del Tribunal Suprem que obliga a fer el 25% de classes en castellà. La protesta arriba quan falten només dos dies perquè acabi el termini que la justícia va donar a la Generalitat per aplicar la sentència.

El sindicat de docents USTEC, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Intersindical-CSC i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han convocat la vaga, però també hi donen suport la resta de sindicats de professors, el Sindicat d'Estudiants i l'Associació d'Estudiants Progressistes. En el cas de Montcada, l'alumnat de secundària que pot exercir el dret a vaga –3r i 4t d'ESO, batxillerat i FP– s'ha sumat majoritàriament a la protesta.

A banda d'aquesta reivindicació, els sindicats han convocat aquest mes de març cinc dies de vaga més –tres la setmana passada i els dies 29 i 30– per reclamar diàleg amb el Departament d'Educació de la Generalitat per negociar els canvis que vol posar en marxa a partir del curs vinent com el nou calendari lectiu i la renovació del currículum, entre d'altres temes. Aquestes mobilitzacions van tenir un seguiment desigual al municipi. El dia que va tenir més ressò entre les escoles i instituts públics de la ciutat va ser la primera jornada, amb una incidència que en alguns centres va superar el 75% de professorat adherit.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari