Serveis Socials ha obert el termini per sol•licitar beques de material i menjador escolar

Els ajuts s’han de tramitar a la Casa de la Vila, els dimarts, dimecres i dijous al matí

La Regidoria de Serveis Socials mantindrà obert fins al 7 de juny el termini per sol•licitar una beca per a l’adquisició de llibres, material i sortides escolars o bé, una beca de menjador. Els primers ajuts els dóna l’Ajuntament i els altres, el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Tots els infants de Montcada des de P3 a 4t d’ESO poden adherir-se als ajuts, ja sigui per escola pública o concertada. En canvi, les beques de menjador són exclusives per a alumnes de centres públics i només per als que fan de P3 a sisè de primària.

Les sol•licituds de beca s’hauran de formalitzar a la Casa de la Vila a partir del pròxim dijous, en horari de 10 a 13h, els dimecres, dijous i divendres. Les famílies hauran de presentar el llibre de família, el justificant d’ingressos econòmics de tots els integrants majors de 16 anys i els documents que acreditin situació d’atur. En el cas de separació, cal acreditar-lo amb la sentència judicial i en el cas dels alumnes de primer de primària fins a 4t d’ESO, cal portar el resguard que mostri que s’ha sol•licitat la beca que atorga el Ministeri d’Educació.

A les beques que atorga l’Ajuntament poden accedir tots els infants empadronats a Montcada i Reixac, la família dels quals pugui demostrar documentalment la necessitat dels ajuts. Podran sol•licitar-los totes aquelles famílies que tinguin uns ingressos mensuals nets iguals o inferiors a:

-Família de 2 membres: 801,2 euros
-Família de 3 membres: 876,1 euros
-Família de 4 membres: 921,03 euros
-Família de 5 o més membres: 973,44 euros

La regidora de Serveis Socials, Ana Rivas (PSC), ha explicat que les beques “són la fórmula amb què l’administració contribueix amb les famílies perquè puguin escolaritzar els seus fills en condicions dignes”. El departament disposa de 50.000 euros aproximadament per destinar-los a beques, amb els quals, segons Rivas, “es beneficiaran uns 600 infants de Montcada”. Sobre les beques de menjador, el càlcul és que afavoreixin una quarantena de famílies.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari