Setmana de vaga contra l’avançament del calendari escolar i la gestió del Departament

La Generalitat ja ha fixat els serveis mínims, amb un docent cada tres aules

L'aturada convocada pels sindicats és de cinc dies, tres aquesta setmana i dues més, a final de març
Pilar Abián

Dimarts, dimecres i dijous es faran les tres primeres jornades de vaga convocada pels sindicats d’ensenyament als centres escolars catalans de les cinc previstes –els dies 29 i 30 de març es faran les dues restants–, en protesta pels canvis del calendari escolar anunciats pel Govern de la Generalitat, entre d'altres qüestions. En concret, el Departament d’Educació proposa que el curs vinent comenci el 5 de setembre a infantil i primària i el dia 7 a ESO, una setmana abans del que és habitual.
Les novetats al calendari escolar han estat “la gota que ha fet vessar el got”, segons els representants dels docents, que retreuen al conseller Josep Gonzàlez-Cambray “manca de voluntat negociadora” tant en aquest com en altres anuncis recents de la Conselleria. “La nostra paciència s’ha acabat”, assenyalen els sindicats en el comunicat de vaga, entenent que les modificacions proposades afecten els seus drets laborals.

 

Arguments del Govern

Cambray, per la seva banda, manté el seu posicionament argumentant que “hi ha unanimitat en la mesura i que és bona per a l’alumnat”, i assegurant que, amb el nou calendari proposat, el professorat farà les mateixes hores de classe i anirà els mateixos dies a l’escola.

El Departament d'Empresa i Treball ha dictat els serveis mínims per a les jornades de vaga. A l'ensenyament infantil, primària i secundària, caldrà un docent per cada 3 aules, mentre que en centred d'educació especial i les llars d'infants, el 50% de les plantilles.També haurà de treballar la meitat del personal del menjador, servei d'acollida, extraescolars i atenció a l'alumnat amb necessitats especials.

Seccions:

Deixa un comentari