‘Si arribem fins a les creences i les emocions, podem transformar el que ens fa sentir malament’

El taller sobre educació emocional a càrrec de Ramiro Ortegón va inaugurar aquest dimarts la cinquena edició de l’Empa

Ramiro Ortegón, de l'Associació SEER, durant el taller sobre educació emocional que es va fer a l'INS La Ferreria en el marc de l'Escola de Mares i Pares
Sílvia Alquézar

La cinquena edició de l’Escola de Mares i Pares (Empa), organitzada per la Federació d’Ampa de Montcada, va començar aquest dimarts a l’INS La Ferreria amb una xerrada sobre educació emocional a càrrec de l’Associació SEER. La sessió, amb el títol ‘Educar sentint, educar amb sentit’, va aplegar una trentena de persones que no va marxar indiferent a les reflexions plantejades pel formador Ramiro Ortegón, qui va parlar de la importància d’anar a l’arrel dels problemes per trobar les solucions. “Som més que un comportament, una conducta i una actitud, tres maneres d’expressar-nos socialment”, va dir el ponent, qui va aconsellar anar més enllà i “arribar fins a les creences i les emocions per transformar el que ens fa sentir malament”. Ortegón va comentar que des de l’educació emocional es treballa la personalitat “perquè sigui saludable i ens poguem expressar d’una forma sana. Utilitzem l’emoció com a porta d’entrada a la part interior de cada persona”

 

L’escola El Turó acollirà el 4 de febrer la segona proposta de l’Empa. La sociòloga, mestra i mediadora Alba Castellví facilitarà continguts, estratègies i eines perquè els pares i mares puguin afrontar les situacions quotidianes amb els seus fills com, per exemple, com dir que no i resistir amb serenitat, com han de ser les normes, quins instruments són més adients per a una comunicació adequada o com actuar davant les conductes inadequades. La xerrada començarà a les 17.15h i haurà servei de ludoteca. Les persones interessades ho poden sol·licitar a través de l’Ampa de la seva escola o del correu electrònic f[email protected].

Seccions:

Deixa un comentari