Sis centres educatius recullen dues tones i mitja de residus

La campanya de l’AMB i la Regidoria de Medi Ambient retornarà a les escoles el valor del rebuig en forma de material escolar

L'educadora ambiental Maria Pellicer, amb nens de cinquè de l'escola El Turó, pesant una bossa de residus
Laura Grau

Millorar les taxes de recollida selectiva, incidint en els infants com a motor de canvi dels hàbits de les famílies, és l’objectiu de la Setmana de la Recollida de Residus que es va dur a terme a sis escoles de Montcada i Reixac del 7 a l’11 de novembre. La campanya, promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va ser coordinada per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament. Una de les motivacions de l’alumnat per participar a la recollida va ser la possibilitat de canviar el valor de la brossa recollida per material escolar. “Reciclar ha de ser un treball de tothom i tot són beneficis, tant mediam­bientals com econòmics”, va dir el regidor de Medi Ambient, Sergi Martín (Círculo Montcada), en referència al cànon econòmic que obtindria el municipi si el cent per cent de la població fes correctament la separació de la brossa a domicili.

Els centres educatius que van prendre part a la iniciativa són El Turó,  Font Freda i Mitja Costa –d’una línia– i l’Elvira Cuyàs, El Viver i Fedac Montcada –de dues. En total, les escoles participants van recollir prop de dues tones i mitja de brossa (2.412 kg). La fracció més important, amb més d’una tona (1.118 kg), ha estat la de paper i cartró; en segon lloc, el vidre, amb 700 kg, i en tercer lloc, els envasos, amb prop de 600. A canvi d’aquest rebuig els centres podran optar a material escolar per un valor total de 663 euros. 

L’escola Elvira Cuyas de Mas Rampinyo és el centre de dues línies participant a la Setmana de la Recollida de Residus que n’ha recollit més quantitat, concretament 725,72 kg, que suposa un valor de canvi de 169 euros. “No són molt diners, però compensa l’esforç”, va dir la mestre que ha coordinat la campanya al centre, Dolors Melero, qui creu que l’acció ha servit, sobretot, “perquè moltes famílies que no feien la separació a casa, ara l’estiguin fent, i d’altres que ja ho feien, la facin millor”.  Fedac Montcada, amb 467,63 kg (139 euros), i El Viver, amb 328,56 kg (96 euros), ocupen el segon i el tercer lloc. Pel que fa a les escoles d’una sola línia, el Mitja Costa és la que ha aconseguit el volum més elevat de residus, amb 355,80 kg (113 euros), per davant del Font Freda, amb 283,67 kg (76 euros), i el Turó, amb 250,73 kg (67 euros). Maria Belén Bon de Juana, del Mitja Costa, valora positivament la xifra, tenint en compte alguns problemes logístics “ja que les famílies havien de pesar la brossa primer al pati i després dur-la als contenidors de carrer”.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari