‘Som nostres’ denuncia els estereotips que fomenten la violència masclista

L’exposició està formada per una dotzena d’imatges fetes per dones supervivents de maltractaments

Les autores de l'exposició es van fer una foto de grup amb samarretes del projecte
Sílvia Alquézar
Dones de la Xarxa de Mentores van explicar la intenció de les fotografies de 'Som nostres'
La presidenta de la Fundació Surt, Siara Vilardell, amb l'alcaldessa Laura Campos i la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, durant la inauguració de la mostra 'Som nostres'

El Centre Cívic Can Cuiàs acull fins al 2 d’abril l’exposició fotogràfica ‘Som Nostres’, un recull de 12 obres realitzades per la Xarxa de Mentores de la Fundació Surt que, amb un to irònic i crític, denuncien l’existència d’uns estereotips envers les dones que fomenten l’aparició de violències masclistes. L’exposició es va inaugurar ahir la tarda, en un acte que va comptar amb la presència de la directora de la Fundació Surt, Sira Vilardell,  la coordinadora de la Xarxa de Mentores, Anna Passarell, i en representació de l'Ajuntament, l’alcaldessa, Laura Campos, i la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere. Segons Vilardell, "les autores han treballat durant un any a partir de les imatges sexistes que la publicitat reprodueix i les han deconstruït per trencar estereotips que alimenten les violències masclistes".

La Xarxa de Mentores està constituïda per dones supervivents de violència masclista que porten a terme accions de suport, sensibilització, prevenció i denúncia de les discriminacions que pateixen les dones. En concret, el projecte ‘Som Nostres’ és el resultat del treball de tot un any on s’ha indagat sobre les diferents formes de violència masclista, de com es tracta aquesta violència i la imatge de les dones als mitjans de comunicació. Vilardell també va destacar que la intenció de l’exposició és fomentar l’empoderament de les dones. Campos va agrair el testimoni de la Xarxa de Mentores i elogiar el seu exemple. En finalitzar l’acte, els assistents van poder gaudir d’una actuació musical a càrrec de l’Hampa BCN Band.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari