Subvenció extraordinària per a dos projectes humanitaris a Lesbos

Montcada Solidària vehicularà l’ajut municipal, que ascendeix a 8.200 euros

L'activista francesa Estelle Jean, al centre de la imatge, amb les autoritats municipals i representants de Montcada Solidària

La Junta de Govern local ha aprovat l’atorgament d’una subvenció extraordinària a l’entitat Montcada Solidària per un import de 8.200 euros que anirà destinada a finançar dos projectes humanitaris durant l’últim tram de l’any 2021 al camp de persones refugiades de Lesbos (Grècia). Una part de l'ajut es destinarà al manteniment d’una escola bressol que facilita la incorporació al mercat de treball a les dones i les famílies dels infants usuaris. Aquest projecte està sent implementat per l’ONG grega Stand By Me Lesvos (SBML) i té capacitat per acollir 20 infants durant 4 hores diàries.

D’altra banda, el segon projecte és una programa d’esport específic per a dones que requereixen espais propis per fer esport ja que, per una qüestió cultural, no participen en activitats mixtes. Aquesta iniciativa està sent desenvolupada per l’ONG Yoga & Sports with Refugees (YSR) i el seu objectiu és crear espais segurs amb activitats esportives exclusives i també d’higiene personal per a dones.

Montcada Solidària, que col·labora amb projectes en suport a les persones refugiades, manté des de l’any 2016 lligams amb petites ong que treballen sobre el terreny, ajudant milers de demandants d’asil que malviuen a camps de refugi o, fins i tot al carrer, davant l'incompliment dels compromisos d'acollida de la Unió Europea. Les aportacions fetes fins a l’actualitat, per mitjà de fons propis i també vehiculant les aportacions de l’Ajuntament, han estat destinades a projectes de primera necessitat (aliments o roba), però també a d’altres de tipus sanitari, educatiu i esportiu. La pandèmia de la Covid-19 encara ha agreujat més la situació de les persones refugiades, ja que algunes ONG que operaven al territori han hagut de cessar els seus projectes de cooperació. “Ens sentim plenament orgullosos de la feina que desenvolupa Montcada Solidària i donem suport a aquests projectes destinats a fer més digna la vida dels més vulnerables, al temps que demanem a la Unió Europea el compliment dels compromisos d’acolliment i camins segurs per als milers de demandants d’asil que malviuen als camps”, ha dit Juan Carlos de la Torre (ECP), regidor responsable de Cooperació i Solidaritat.

Recepció municipal

El passat 18 de setembre, una delegació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcaldessa, Laura Campos, i el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, van reunir-se amb una representació de l’entitat Montcada Solidària aprofitant la visita al municipi de la cooperant francesa Estelle Jean, una de les fundadores de l’ONG YSR que impulsa el projecte de l’escola bressol que es podrà mantenir durant un temps gràcies a l’aportació municipal.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari