Taller en línia sobre masculinitats adreçat a homes

L’activitat es farà el 15 de desembre i clourà el programa del 25N

Can Tauler va acollir el 2017 un taller sobre masculinitats, amb la participació d'una quinzena d'homes
Arxiu/ Sílvia Alquézar

El programa del Dia Internacional contra les Violències Masclistes, organitzat pel Consell de Dones i l'Ajuntament, clourà el 15 de desembre amb la primera sessió d’un taller en línia sobre les masculini­tats, adreçat a homes de totes les edats (19 a 20.30h). La iniciativa anirà a càrrec de Teo Valls i cal inscripció prèvia a través del correu [email protected]. El seu objectiu és reflexionar sobre les masculinitats i la construcció social dels gèneres per trencar el model actual i implicar-se en els canvis necessaris per aconseguir una societat igualitària, un plantejament que fins ara només prové dels col·lectius de dones i LGBTIQ+. “Hi ha una necessitat molt clara que els homes també treballin el tema del gènere, que el puguin entendre bé, que entomin les seves responsabilitats en la qüestió del poder i els privilegis i, a més, que puguin sanar les relacions amb sí mateixos i amb les altres persones, perquè l’ideal de masculinitat hegemònica també els provoca molts problemes”, ha explicat la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament, Ester Conesa.

També s’apunta la importància de fer polítiques públiques dirigides als homes. En aquest sentit, ja hi ha algunes experiències com el projecte ‘Canviem-ho’, de l’Ajuntament de Barcelona. “Per sort, hi ha homes i col·lectius d’homes que s’han adonat que a ells també els hi toca fer una tas­ca profunda de revisió, però enca­ra són una minoria. La masculini­tat és un producte social i, com a tal, cal que sigui repensada, igual que repensem la categoria de dona, la construcció de la feminitat i els binarismes de gènere”, ha manifestat Conesa.

La tècnica d’Igualtat ha afegit que la construcció de les relacions entre els gèneres i la seva reproducció constant en el nostre entorn (a la televisió, cinema, publicitat, videojocs, a les organitzacions, institucions educatives, a les famílies, etc.) són la base de l’iceberg d’una cultura que normalitza certes violències i rols de poder, la punta del qual són les violències contra es dones i totes les persones que se surten del model normatiu de gènere establert en la societat actual.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari