Taller per controlar la hipertensió arterial

L’activitat s’ha organitzat amb motiu del dia mundial d’aquesta malaltia crònica

Infermeres dels dos CAP de Montcada han estat les encarregades de fer el taller
Erik Bautista

Amb motiu del Dia Mundial de la Hipertensió, el CAP de Montcada i Reixac ha organitzat aquest matí un taller al mercat ambulant dels dimecres, al camí de la Font Freda. L’objectiu ha estat informar la ciutadania sobre aquest problema de salut, els seus símptomes, les mesures de prevenció i control i quina ajuda poden rebre els afectats des de l’atenció primària.

El taller l’han dirigit infermeres del CAP Les Indianes i del CAP Montcada i Reixac, que han informat els participants sobre els bons hàbits que cal seguir per prevenir la hipertensió. “Cal evitar el consum massiu de sal, augmentar els àpats amb verdures i fruita, evitar menjar embotits, fer esport una mitjana de 30-45 minuts al dia i eliminar el tabac i l’alcohol”, ha explicat a laveu.cat la infermera del CAP Les Indianes, Melani Navarrete.

Cal evitar el consum massiu de sal, augmentar els àpats amb verdures i fruita, evitar menjar embotits, fer esport una mitjana de 30-45 minuts al dia i eliminar el tabac i l’alcohol

Melani Navarrete, infermera del CAP Les Indianes

La pressió arterial és la força que fa la sang a les parets de les artèries i la hipertensió arterial és una condició derivada de tenir la pressió arterial elevada de forma sostinguda. Aquesta malaltia crònica pot arribar a causar diferents tipus de lesions a les artèries i incrementa el risc de patir malalties de l’aparell circulatori, principalment l’ictus i l’infart agut de miocardi. És el factor de risc cardiovascular més important, però també el més fàcil de detectar i amb un tractament eficaç i senzill. Això no obstant, es tracta d’un dels trastorns més freqüents en les societats industrialitzades i una de les primeres causes de mort.

Infermeres, prenent la pressió arterial a una veïna del municipi
Erik Bautista

L’objectiu del taller ha estat que la gent conegui la hipertensió, què ha de fer si la té i com se l’ha de mesurar, perquè molta gent, malgrat tenir l’aparell a casa, no sap utilitzar-lo.

Melani Navarrete

A Catalunya, la pressió alta afecta el 24,7% de la població de 15 anys o més, de manera que esdevé el principal problema de salut de les persones que es troben en aquest segment d’edat, juntament amb el colesterol elevat. L’objectiu és que la gent conegui la hipertensió, què ha de fer si la té i que coneguin com mesurar-se-la perquè molta gent, encara tenir l’aparell a casa, no saben com utilitzar-ho.

Deixa un comentari