Tania Altahona, veïna de Montcada, protagonitza l’espai d’aquest dilluns

El programa es pot veure a través dels canals de televisió adherits a la XTLV

La Xarxa de Televisions Locals (XTLV) emet aquest dilluns, 20 de desembre, el reportatge sobre el fet migratori protagonitzat per la Tania Altahona, una alumna de l’institut La Ribera i veïna del carrer Major. El programa l’emeten diverses televisions adherides a l’ens i també es pot veure a través d’Internet. La Tania és un de les 13 protagonistes de la minisèrie ‘El món a les mans’, que projecte una mirada sobre el fet migratori des de la perspectiva dels fills de famílies immigrants que viuen a diferents municipis de la província de Barcelona.

 

Al principi em trobava una mica fora de lloc però ara estic molt bé aquí i no tinc ganes de tornar al meu país”, ha explicat Tania, que viu al carrer Major amb els seus pares i un dels seus germans –el més gran encara es troba a Colòmbia. Al llarg de 12 minuts, Tania explicarà la seva arribada a Catalunya –abans de viure a Montcada va estar dos anys a Barcelona– els seus gustos i què enyora de Colòmbia. Al documental hi apareixeran espais com el parc de les Aigües, per on la família acostuma a passejar en bicicleta, i l’institut La Ribera, on la jove estudia i forma part de la coral del centre.

 

Al llarg de la sèrie, els infants expliquen la seva realitat i les activitats del dia a dia: presenten la seva família i els seus amics, donen a conèixer les tradicionals del país d’origen dels seus pares i mares i també dels municipis que els han acollit, entre d’altres. L’objectiu de la producció, segons els seus responsables, és desmuntar tòpics i defensar la diversitat cultural, tot acostant la població sobre el fet migratori i apropar-lo a la realitat quotidiana.

 

‘El món a les mans’ es veu tots els dilluns dins del contenidor nocturn Civilis, dedicat a qüestions relacionades amb la societat i la ciutadania, en el següent horari: a les 23.15 h per TV l’Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, VOTV Vallès Oriental Televisió, Canal Nord Figueres, Vallès Visió, Menorca TV i CLIP TV; i a les 00.15h per TAC 12, Canal Blau TV/Maricel TV, El 9 TV, GAVÀ Televisió, Conca TV, TV Badalona, Televisió de Girona, Penedès TV i m1tv; i a les 00.45h per Canal Reus TV. Fora d’aquest horari, l’XTVL distribueix aquest programa a la resta de televisions adherides perquè l’emetin quan convinguin. El món a les mans també es pot veure a la carta a través del web www.xtvl.tv/elmonalesmans.

Deixa un comentari