Tres escoles locals participen al projecte d’educació en la diferència

Adimir també edita un conte sobre situacions quotidianes de persones amb discapacitats

Els col·legis públics Font Freda i Reixac i els concertats, Ciutat Meridiana i La Salle, participaran al projecte d’educació en la diferència que impulsa la Comissió de Necessitats Educatives Especials. El col·lectiu confia que la resta de centres educatius de Montcada s’afegeixin a la iniciativa, que té per objectiu que els alumnes vegin com un company més els nens amb alguna discapacitat. Aquest nou curs la comissió també es planteja incrementar el nombre de professionals vinculats a l’entitat i promoure la trobada entre famílies amb fills amb necessitats educatives especials.

El projecte d’educació en la diferència és una iniciativa d’Adimir, que ha editat tres contes sobre infants amb necessitats educatives especials, elaborats com a tres unitats didàctiques per tal que es puguin fer servir als tres cicles de primària. Amb el suport de diferents empreses, Adimir ha editat 500 contes i el seu objectiu és donar a cada centre 90 contes, 30 exemplars de cadascun. Aquests contes expliquen, entre d’altres, com se senten les persones amb discapacitats davant les situacions quotidianes, com haurien de ser les relacions personals i els valors de la cultura de la diferència. Els títols dels llibres són “Celeste”, “Tres herois d’un petit i desconegut món” i “El drac que volia ser estimat”, estan escrits per membres d’Adimir –que signen sota pseudònim– i il·lustrats per infants amb discapacitats.
A banda del projecte d’educació en la diferència a les escoles, la Comissió de Necessitats Educatives Especials està treballant en un altre projecte per integrar els nens amb discapacitats en les activitats extraescolars i les dels esplais. Perquè això sigui possible, fa falta la col·laboració d’estudiants universitaris o de mòduls professionals relacionats amb l’educació que farien les seves pràctiques a Montcada a canvi de la concessió de crèdits.
L’Ajuntament s’ha ofert per signar convenis de col·laboració amb diferents universitats i instituts per regular la col·laboració dels estudiants a canvi de crèdits. D’altra banda, la Comissió de Necessitats Educatives Especials ha convocat la primera edició del concurs de treballs de recerca sobre el món dels discapacitats adreçat als alumnes de batxillerat. L’alumne guanyador i el centre on estudiï rebran un premi de 1.000 euros cadascun.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari