Trobades dues serps verdes mortes al Parc de la Llacuna amb signes de violència

Els agents rurals recorden que són una espècie protegida i que només cal avisar al 112 si es troben exemplars fora del seu hàbitat natural

La serp verda pot arribar a fer més de 2 metres de llargada, però la seva picada no és mortal per a l'ésser humà
SG

Tot i que feien gairebé dos metres de llargada, no eren pitons com s’havia pensat inicialment, sinó dues serps verdes a qui algú va esclafar el cap al parc de la Llacuna. La Policia Local les va localitzar divendres passat arran de l’avís d’un veí i van ser els agents rurals els qui van comprovar que no eren exemplars de cap espècie exòtica, sinó autòctona. “Es tracta de la serp de més grans proporcions que podem trobar a Catalunya –pot superar els 2 metres–, està protegida i no resulta perillosa per a l’ésser humà”, ha destacat David Gàmiz, cap de l’Àrea Bàsica del Vallès Occidental del cos d’Agents Rurals.

En plena època de reproducció, de vegades, poden apropar-se a les zones habitades i esmunyir-se per patis i jardins i, fins i tot, entrar a les cases. “En aquests casos, no els hi hem de fer mal, sinó deixar-les tranquil·les i trucar al 112. Nosaltres passem a buscar-les i les traslladem al seu medi natural“, ha explicat Gàmiz, qui entén que les serps poden causar por i rebuig en algunes persones per una qüestió cultural, però alhora recorda la importància de protegir-les com una part més de la cadena tròfica: “Són el principal aliment de diferents aus rapinyaires, com l’àliga marcenca, i alhora, mengen insectes i petits rosegadors, contribuint a evitar plagues“.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari