‘Trobar el que ens crea malestar ens pot alliberar de dolències físiques’

La psicòloga Anna Passarell i l’especialista en medicina xinesa Jordi Capdevila van parlar dijous dels beneficis de la salut emocional sobre l’estat físic

Jordi Capdevila i Anna Passarell, durant la xerrada que van fer dijous a l'Abi
Sílvia Alquézar

Els montcadencs Jordi Capdevila, especialista en medicina tradicional xinesa, i la psicòloga Anna Passarell van fer una xerrada aquest dijous a l’Abi sobre la relació entre el benestar físic i la salut emocional. Passarell va parlar de la importància de saber gestionar les emocions perquè “està comprovat que el 90% de les malalties tenen un component psicosomàtic”, va dir la psicòloga, qui va remarcar que els estats emocionals crònics com la depressió i l’ansietat afecten els hàbits de salut i els episodis emocionals aguts poden agreujat certes patologies. Així, emocions com la ràbia pot provocar hipertensió, colesterol alt, malalties coronàries i úlceres d’estómac; la tristesa pot generar problemes respiratoris, digestius i insomni, mentre que la por pot comportar problemes al ronyó, manca de control d’esfínters i dolors musculars. “Trobar el que ens crea malestar o ansietat ens pot alliberar de dolències físiques”, va comentar la ponent, qui va indicar que les emocions positives com l’alegria ajuden a prevenir, suportar i escurçar les malalties.

 

Per la seva banda, Capdevila va fer una breu repassada sobre els principals conceptes de la medicina tradicional xinesa, que es basa en “la unió intrínseca entre el cos i l’ànima”, va explicar l’especialista montcadenc, qui va parlar del xii o energia vital del cos, encarregada de regular l’equilibri espiritual, emocional, mental i físic. Segons la medicina xinesa, la malaltia apareix quan s’altera el fluxe del xii i es produeix un desequilibri entre l’energia negativa (ying) i l’energia positiva (yang). Els tractaments a la medicina tradicional xinesa consisteixen en teràpies d’herbes i alimentació, exercicis físics, meditació, acupuntura i massatges reparadors. La xerrada va comptar amb l'assistència d'una setantena de persones, convocades a través del grup de facebook 'Tú no eres de Montcada si….', que té 4.464 membres.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari