UGT demana a Inspecció de Treball que tanqui l’actual oficina de Correus

Amb aquesta mesura, el sindicat pretén que es posi en marxa immediatament el nou local

La secció postal d’UGT ha reclamat a Inspecció de Treball el tancament immediat de les actuals dependències de Correus a Montcada (Montiu, 18), per tal que es posi en marxa la nova oficina (Montiu, 12). Amb aquest nou tràmit, el sindicat dóna un pas més en la seva lluita perquè el nou local obri d’una vegada per totes, un espai que fa un any que està habilitat. La delegació territorial de Correus argumenta que un error en el nivell del subministrament d’aigua, llum i gas impossibilita l’obertura del nou local, per no afectar l’immoble on hi està situat. Mentrestant, UGT i el personal de Correus a Montcada continuen denunciant que l’actual oficina no reuneix les condicions mínimes perquè hi treballin els carters i els administratius de l’oficina.

Inspecció de Treball ja va alertar l’any 2004 a la delegació territorial de Correus que l’actual local del carrer Montiu no reunia les condicions necessàries. En aquell moment, la direcció va trobar un altre espai, també al carrer Montiu, al número 12. El sindicat denuncia que fa més d’un any que l’espai està habilitat però que, en canvi, ningú no dóna explicacions perquè no es realitza el trasllat. Des de fa més d’un any, UGT i treballadors de Correus de Montcada estan protagonitzant mobilitzacions per exigir unes condicions de treball dignes, la darrera de les quals va tenir lloc al juliol passat, quan els treballadores van treure el mobiliari al carrer com a acte de protesta (a la imatge).

El secretari general del sector postal d’UGT a la comarca, Antonio Jurado, ha explicat que portar el cas a Inspecció de Treball “és ja una mesura extrema però és que considerem que algú ens està prenent el pel, perquè no és normal que encara els treballadors no hagin marxat al nou local”. Els treballadors de Correus a Montcada ara estaran a l’espera d’una resposta d’Inspecció de Treball. El delegat del sector postal d’UGT a la comarca, Antonio Jurado, ha avançat que si no es decreta el tancament de l’actual oficina tornaran els actes de protesta. Segons UGT, la manca d’espai a l’actual oficina de Correus impossibilita l’augment de la plantilla per incorporar nous carters que puguin fer el repartiment als nous nuclis urbans de Montcada, com és el cas de Mas Duran.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari