Un documental repassa la història del col·legi La Salle Montcada

El treball ‘La Salle, cent anys fent poble’ es presentarà el 12 de novembre al teatre del centre educatiu, que enguany ha celebrat el seu centenari

Montcada Comunicació presenta el próxim 12 de novembre el documental ‘La Salle, cent anys fent poble’ en un acte obert a la població que tindrà lloc a la sala d’actes de l’escola i que s’inclou en els actes commemoratius del seu centenari. Se’n faran tres passis a les 18h, a les 19h i a les 20h. També es posarà a la venda una edició limitada de còpies al preu de 10 euros.

 

L’audiovisual, de 45 minuts de durada, és el resultat d’un any de treball i recull el testimoni de més d’una vintena de persones que estan o han estat vinculades al centre, ja siguin alumnes, exalumnes, pares, professors i germans. També inclou fotografies i filmacions sobre l’evolució del col·legi que, cent anys després de la seva fundació, s’ha convertit en una institució amb fortes arrels al municipi, pel qual han passat moltes generacions de montcadencs.

 

Els inicis van ser precaris, en un local a tocar de l’església de Santa Engràcia fins que no es va construir l’edifici que coneixem actualment, obra de l’arquitecte Bernat Pejoan, i que va viure diverses ampliacions al llarg del temps. El documental també indaga sobre l’assassinat de cinc germans de La Salle a l’inici de la guerra civil a través del testimoni indirecte d’una veïna de Montcada i dels records del germà Ramon Costa, un dels protagonistes del documental que va morir pocs mesos després ser entrevistat, a l’edat de 97 anys. Altres moments que recull el reportatge són la riuada del 62, els darrers anys de la dictadura i la transició política, la instauració de l’escola mixta i les successives ampliacions del centre fins a l’actualitat. Pel que fa a la vida extraescolar, el treball reflecteix les dues propostes que s’han consolidat al llarg del temps i que són un referent a dintre i a fora de l’escola, l’handbol i el teatre.

 

Aquest és el tercer documental de producció pròpia de Montcada Comunicació, després del que va fer sobre Aismalibar i el Travimo. “Aquest nou treball –ha explicat el director del departament, Lluís Maldonado- s’emmarca en una aposta ferma per la recuperació de la memòria històrica del municipi a través dels mitjans audiovisuals”.

Seccions:

Deixa un comentari