Un grup de famílies inicia una campanya per demanar que el centre es converteixi en un institut escola

S’ha creat una comissió de treball que està recollint signatures en suport al projecte

Les famílies de l'escola Mas Rampinyo han iniciat una campanya de recollida de signatures en suport de la transformació del centre en un institut escola
Núria Riera
L'escola Mas Rampinyo va iniciar el curs passat una campanya de recollida de suports al projecte de l'institut escola
Un grup de famílies de l’escola Mas Rampinyo, amb el suport de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) i la direcció, ha iniciat una campanya de captació de suports per demanar a la Generalitat que el centre esdevingui un institut escola com el que el pròxim curs es posarà en marxa a l’escola El Viver de Can Sant Joan. En el marc de l’AFA, el passat mes de maig es va crear una comissió de treball, formada per prop d’una vintena de famílies, amb l’objectiu de coordinar les iniciatives per reivindicar la incorporació de l’ESO al centre.
 
A nivell institucional, la comissió s’ha reunit amb l’Ajuntament, que veu amb bons ulls el projecte, i diversos partits polítics locals amb la idea de presentar al Departament d’Educació una proposta consensuada. Alhora, també s’està duent a terme una recollida de signatures entre la ciutadania per adjuntar amb el projecte que està redactant el grup de treball. “Volem anar de la mà de l’Ajuntament per fer un plantejament que sigui beneficiós per a tota la ciutat”, ha comentat Montse Jiménez, una de les mares de l’escola Mas Rampinyo que impulsa l’ampliació del centre amb l’ESO. “Ens agradaria enllestir la proposta abans de les vacances d’estiu i presentar-la a Serveis Territorials del Vallès Occidental el més aviat possible”, ha afegit Núria Riera, una altra de les mares implicades en la campanya, qui ha fet una crida a la població per sumar-se a la reivindicació de les famílies.
 
Arguments
La comissió de famílies opina que l’institut escola permetria millorar el panorama educatiu al municipi ja que, d’una banda, descongestionaria els centres de secundària, amb ràtios molt elevades i, de l’altra, garantiria la continuïtat de la línia pedagògia de l’escola Mas Rampinyo, ja que actualment no hi ha cap institut a la ciutat que treballi seguint les directrius de l’Escola 21. D’altra banda, les famílies argumenten una qüestió de seguretat. Els infants i joves d’una part de Mas Rampinyo tenen com a centre de referència l’INS La Ferreria, a l’altra banda del riu Ripoll ubicat al polígon del mateix nom. Les famílies consideren que el trajecte no és el més idoni, ja que s’ha de travessar una zona industrial amb molt trànsit de cotxes i camions. El grup de treball també defensa el projecte de l’institut escola en considerar que Mas Duran, amb un increment de població en els últims temps, pateix una mancança d’equipaments públics.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari