Un grup de famílies reclama que s’obri una segona línia de P-3 al CEIP Mitja Costa

El centre ha registrat 37 demandes en la preinscripció i només disposa de 25 places

Un grup de pares i mares de Terra Nostra ha engegat una campanya per tal que el Departament d’Educació de la Generalitat posi en marxa una segona línia de P-3 al CEIP Mitja Costa, amb l’objectiu que els seus fills estiguin escolaritzats al barri on viuen. Aquesta escola és la que més demanda de places ha registrat en comparació amb les que oferta. El resultat de la preinscripció mostra que 37 famílies, no només de Terra Nostra sinó també de la Font Pudenta i de Can Cuiàs, volen que els seus fills estudiïn al Mitja Costa, que disposa de les 25 places que corresponen a una línia.

El procés habitual quan hi ha excedent de demanda és sortejar les places entre les famílies que tenen menys punts en el barem de la Generalitat i els infants que queden fora de l’escola escollida en primera opció van a parar a altres centres. Amb les dades de la preinscripció a la mà, a hores d’ara a Montcada hi ha places disponibles a diverses escoles, sobretot a la que es construirà a Mas Duran, que ha registrat només una desena de sol·licituds. Davant d’aquest panorama, el col·lectiu de famílies de Terra Nostra ha manifestat que per damunt de tot s’ha de garantir el benestar dels infants i han subratllat la importància d’estudiar amb els infants que també seran els seus amics del barri. “Una segona línia, segons el col·lectiu, no només afavorirà els infants de Terra Nostra i del barri sinó també garantirà que els infants que vinguin a viure al barri al llarg de l’any tinguin plaça al Mitja Costa”, ha explicat Lucía González, una de les mares implicades en la campanya.

El grup de famílies que reclama una nova línia de P-3 compta amb el suport de l’AV de Terra Nostra i de l’AMPA del Mitja Costa i l’Ajuntament ja té coneixement de la seva demanda. L’11 d’abril passat, representants de les famílies es van reunir amb l’inspector d’educació al Vallès Occidental, Joan Lluís Forcada, qui no els va assegurar l’obertura de la nova línia però tampoc ha negat aquesta possibilitat, segons ha explicat Lucía González.

A hores d’ara, el col·lectiu ha recollit 200 signatures ciutadanes a favor de la posada en marxa d’una segona línia al Mitja Costa. Demà, a les 17h, el grup ha convocat les famílies a una reunió al parc que hi ha davant l’escola, per tal de planificar més actuacions per tal de fer possible la segona línia de P-3 en el centre de Terra Nostra. La Generalitat ahir va fer el sorteig de places de totes les escoles del municipi i en breu en farà públic el resultat. El procés de reclamacions acabarà al maig i durant aquest temps el Departament d’Educació decidirà si obre o no la segona línia del Mitja Costa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari