Un intercanvi de gent gran ha inaugurat avui la tercera Setmana de les Arts

Fins al 12 de maig hi haurà activitats artístiques als dos casals d’avis de Montcada i al Centre Cívic La Ribera

Mostrar públicament les inquietuds culturals i artístiques de la gent gran de Montcada és l’objectiu de la Setmana de les Arts, que organitza el Casal de la Gent Gran Casa de la Mina amb el suport del Casal de Gent Gran de Montcada i Reixac (parc Salvador Allende) i la Regidoria de Participació Ciutadana. El programa d’activitats s’ha inaugurat aquest matí amb un intercanvi entre avis de Montcada i de la Llacuna (Anoia). Fa tres anys que el Casal ubicat al Parc de les Aigües organitza la Setmana de les Arts, amb la intenció de promocionar aquests espais com a espais d’expressió per a les persones interessades en l’art, la literatura, les manualitats o altres àmbits de la cultura.

L’acte inaugural ha tingut lloc aquest matí al Casal de la Mina i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), l’alcalde de la Llacuna, Josep Parera (CiU), i la diputada presidenta de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Katy Carreras-Moysi. (A la imatge, Arrizabalaga rep els participants de la Llacuna). L’intercanvi entre els casals de Montcada i el de la Llacuna consisteix en una visita a la Casa de les Aigües, un dinar de germanor i una exhibició de cant coral i rondalles, entre altres. Carreras-Moisy ha dit a les més de 60 persones dels dos municipis que avui protagonitzen l’intercanvi que les seves inquietuds socials “han fet canviar el concepte dels casals de gent gran, que han passat de ser espais assistencials a referents socials i culturals”.

Arrizabalaga ha qualificat els dos casals de Montcada com a “molt actius i participatius. Fa poc també vam fer un altre intercanvi amb Vilanova” i ha dit que les necessitats de la gent gran no només passen per organitzar activitats sinó que també “s’han de dotar els municipis d’infraestructures adreçades als nostres avis”. En aquest sentit, l’edil ha destacat la implementació per tot el municipi de parcs de salut. Parera, per la seva banda, ha convidat la gent gran de Montcada i Reixac a visitar el casal de la Llacuna, inaugurat fa quatre anys.

Demà, l’activitat es traslladarà al Casal de la Gent Gran de Montcada i Reixac, a la plaça Salvador Allende, que acollirà, a les 17h, l’obra de teatre El repartiment i una desfilada de vestits de paper. Dimecres, els dos casals d’avis de Montcada i Reixac cantaran a la Fira Gran ubicada la Port de Barcelona, a les 11 i a les 16h. Dijous hi haurà una exhibició de country i balls de saló al Casal de la Gent Gran Casa de la Mina (17h) i divendres, una trobada de rondalles al Centre Cívic La Ribera (17h). La celebració de la Setmana de les Arts finalitzarà dissabte amb la projecció de la pel·lícula La lengua de las mariposas al Casal de la Gent Gran Casa de la Mina (17h). En aquest mateix espai romandrà exposada, al llarg de tota la setmana, una mostra de pintures i puntaires.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari