Un jove de Montcada es proclama campió de Catalunya de robòtica mòbil

Michael Sánchez ha format equip amb el cerdanyolenc Óscar Toledado, tots dos estudiants de l’INS Palau Ausit de Ripollet

Michael Sánchez i Óscar Toledano, amb les medalles d'or que els acrediten com a campions de Catalunya de robòtica mòbil

El montcadenc Michael Sánchez i el cerdanyolenc Óscar Todelano, que estudien 1r del cicle superior de robòtica a l’INS Palau Ausit de Ripollet, han guanyat el Campionat d’FP de Catalunya (Catskills) en la modalitat de robòtica mòbil. El certamen, organitzat pel Departament d’Ensenyament, se celebra anualment amb l’objectiu que els alumnes dels diferents cicles d’FP mostrin les seves habilitats. Per primera vegada, el concurs va tenir lloc en el marc del Saló in(3D)ustry, que es va celebrar del 16 al 18 d’octubre a la Fira de Barcelona, a Montjuïc.

Un total de 15 joves de cinc centres educatius catalans va participar a la competició dissenyant, ajustant i programant solucions de robòtica mòbil als reptes plantejats per un jurat. Els participants van competir amb el mateix robot, i van haver d’adaptar-ne els components per superar els reptes de les tres proves com desplaçar-se, sortejar obstacles o aixecar i transportar objectes. Vam ser els més ràpids a la prova de control remot i d’autonomia del robot”, ha comentat Sánchez, de 20 anys, qui s’ha mostrat molt content amb el guardó, que ha consistit en una medalla i la classificació per al Campionat estatal.