Un nou projecte permet gaudir del temps d’oci a persones amb necessitats especials

L’Ajuntament ha posat en marxa la iniciativa amb el suport de l’associació Oratge per tal d’afavorir el lleure inclusiu

Els usuaris del projecte ‘Dissabtes per a tu’ s’ho van passar d’allò més bé a la festa de karaoke que van organitzar a Can Tauler el 4 de març
Sílvia Alquézar
Rosario, Olga, Joan, Núria i Mohammed són persones amb diversitat funcional i discapacitat intel·lectual que, des de fa un mes i mig, compten amb un nou alicient a la seva vida. Dos dissabtes al mes, de 16.30 a 20h, es troben a l’espai jove Can Tauler amb altres persones amb necessitats especials per gaudir del temps de lleure, amb l’acompanyament de quatre monitors. La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’associació Oratge, ha posat en marxa el projecte, anomenat ‘Dissabtes per a tu’, amb l’objectiu d’afavorir la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual des de l’àmbit del lleure. 
 
“Hem fet un grup estable, on es creïn llaços d’amistat i confiança entre els seus membres perquè puguin realitzar activitats d’oci satisfactòries dins de la societat”, ha explicat la coordinadora d’Oratge i del projecte, Clara Carbonell. Les activitats del mes de març van començar amb una festa de karaoke i un taller de còctels que va tenir una gran acollida entre els assistents, que van ballar i cantar les cançons que més els agraden. “A mi m’encanta Rocío Durcal”, va comentar Esther, mentre que Núria i Rosario són més fans d’artistes més actuals, com Malú i Shakira, i Joan va interpretar tot un clàssic del duet Pimpinella juntament amb una de les monitores. La programació també inclou sortides de caràcter lúdic i cultural. Així, el grup també ha assistir aquest dissabte a la quarta edició del ‘Conciertem’, un concert de música per a la inclusió que la Fundació Sant Pere Claver organitza al Centre Cultural Albareda de Barcelona. Enguany hi van actuar els grups Camí de l’est i  Deskartats. “Els oferim suport perquè gaudeixin d’un oci inclusiu i normalitzador, que alhora permeti apropar la discapacitat i la diversitat funcional a la societat amb l’objectiu de trencar l’estigma i la desconeixença cap al col·lectiu”, ha indicat Gerald Lluc, coordinador del programa d’activitats.  
 

El projecte ‘Dissabtes per a tu’ també ofereix a les famílies un espai de temps personal, així com de suport i acompanyament a nivell grupal i individual per tractar qüestions que els preocupin. “Nosaltres aportem suport en la dinamització del grup de familiars, amb eines, recursos i formació en els temes que necessitin”, ha manifestat Carbonell, qui ha recordat que les persones amb necessitats especials sempre han d’anar acompanyades per la família, una situació que suposa una càrrega molt important per als cuidadors i una manca d’espai personal i propi per als fills i filles. “Creiem que és un servei molt positiu per a ambdues parts”, ha dit la coordinadora.

El projecte és pràcticament gratuït per a les famílies, que només han d’assumir un cost de 2 euros per sessió. “És un compromís que havíem adquirit amb la Taula de la Discapacitat de la ciutat i respon a la necessitat de donar una millor atenció a les persones del municipi amb necessitats especials i les seves famílies, per tal que tinguin un suport i temps de respir”, va comentar la presidenta de l’Àrea Social i regidora de Serveis Socials, Mar Sempere (Círculo Montcada), quan es va signar el conveni amb Oratge a final de l’any passat.

Seccions:

Deixa un comentari