Un programa pilot ajuda a buscar feina a persones amb alguna disfuncionalitat

Una desena de joves han fet pràctiques no laborals o visites d’un dia a sis empreses que s’han ofert voluntàries

Luis Pablo Jiménez, d'Adimir, ha fet les seves primeres pràctiques a l'establiment McDonald's
Laura Grau
M. Ángeles parente pos amb Helena Abril, de la botiga AmbHac, on ha fet part de les pràctiques
M. Ángeles Parente i Luís Pablo Jiménez són dos dels nou joves que han participat al programa pilot Montcada Inclou, promogut per la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament amb l’objectiu d’ajudar el col·lectiu de persones amb diversitat funcional intel·lectual a incorporar-se al mercat laboral ordinari. Parente, de 21 anys i veïna de Terra Nostra, ha fet les pràctiques a la botiga de roba del carrer Major AmbHac i a un supermercat de Barcelona. “M’ha agradat molt l’experiència, tant la formació com les pràctiques i confio que aquest programa m’obri portes a altres feines perquè actualment estic a l’atur”, ha explicat la jove, molt satisfeta de l’experiència de treballar al supermercat, reposant i ordenant productes. La responsable de la botiga AmbHac, Helena Abril, diu que tornaria a repetir i anima altres empreses a contractar persones, “que aporten valors molt positius com l’espontaneïtat, la sinceritat i les ganes de viure”.
 
Luis Pablo Jiménez, amb formació en el món de l’hostaleria, ha treballat a l’establiment McDonald’s del polígon Can Milans un total de 60 hores, fent principalment tasques de neteja. “M’agradaria quedar-me a treballar aquí o poder fer algun dia de cuiner en un restaurant”, afirma el jove. L’encarregat, Javier Espinosa, ha destacat la bona predisposició de Luis Pablo a les tasques que se li han encomanat. “És entusiasta, treballador i responsable”, ha afegit Espinosa.
 
Les pràctiques a empreses són l’última fase del programa. A la primera, els joves reben formació sobre recerca de feina i habilitats socials. “Els hi fem un itinerari personalitzat segons els seus interessos i simulacions­ d’entrevistes perquè sàpiguen amb què es trobaran”, explica la tècnica  Patrícia Zambrano, qui també s’ha ocupat de buscar empreses disposades a col·laborar en el projecte, ja sigui amb visites d’un dia o bé amb un conveni de pràctiques formatives no laborals. A més de les dues empreses citades, també es van oferir voluntàries els Centres de Dia Sira, Ferpalovi Dia & Go (Barcelona), la botiga d’animals Faunarama (Ripollet) i l’Hotel Sercotel.
 
Els usuaris provenen de les associacions­ Adimir i Tot x Tu, el projecte Diltet i la borsa de treball de Promoció Econòmica. El programa s’ha pogut dur a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona. La voluntat del regidor de Promoció Econòmica, Óscar Gil (ICV-EUiA), és repetir l’experiència “per arribar a més empreses locals i seguir treballant perquè aquestes persones puguin assolir una vida laboral normalitzada”.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari