Un taller promou la lectura crítica de la imatge de les dones als mitjans de comunicació

La sessió es va fer dimecres en el marc dels actes municipals per celebrar l’efemèride

Ana Pibernat durant un moment del taller que va fer ahir a Can Cuiàs
Sílvia Alquézar
Unes dones miren l'exposició que acull el Centre Cívic Can Cuiàs sobre la imatge de les dones als mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació perpetuen el paper secundari de la dona en la societat patriarcal. Aquesta és una de les conclusions a la qual van arribar les assistents als taller sobre els estereotips de les dones a la pantalla que va tenir lloc aquest dimecres al Centre Cívic Can Cuiàs, en el marc del programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional per la Salut de les Dones, que es va commemorar el dia 28. Les participants a la sessió, a càrrec d’Ana Pibernat, de l’empresa Drac Màgic, van veure una mostra d’anuncis publicitaris i obres d’art “on la dona apareix amb una actitud passiva amb l’objectiu de postergar els seus rols a la societat”, va explicar Pibernat, qui va recomanar a les assistents mantenir una actitud crítica per no caure en els estereotips que es projecten en els mitjans de comunicació. “Si ens dediquem a jutjar les dones que surten a la pantalla, també ens jutjarem a nosaltres cada vegada que ens mirem al mirall i caurem en el parany de veure el nostre cos com un problema d’agnès, cel.lulitis o arrugues”, va indicar la tècnica. El Centre Cívic Can Cuiàs també acull aquests dies l’exposició ‘Les paraules i les imatges transmeten valors’, de l’Observatori de les Dones, un recorregut per imatges actuals en relació a les del passat establint paral·lelismes per entendre els orígens i la funció de les formes de representació hegemòniques.

 

El pròxim acte en el marc del Dia Mundial de les Salut de les Dones tindrà lloc el 3 de juny. Serà una xerrada a la Casa de la Vila (18h) sobre l’autoestima i la salut emocional, a càrrec de la psicòloga María Elena Rolinski.

 

Seccions:

Deixa un comentari