Un terç de les famílies becades viu en una situació de pobresa extrema

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat 736 sol·licituds al municipi, de les quals 711 cobreixen el 50% del servei i només 25 són del 100%

A Montcada, hi ha 344 infants becats que viuen amb una renda familiar inferior a 7.000 euros anuals
Sílvia Alquézar
Cada infant becat disposarà d'una assignació diària de 4 euros
Un total de 736 infants del municipi d’Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria ha començat el curs escolar amb una beca de menjador adjudicada. Fins a principi de setembre, s’han registrat 949 sol·licituds –una setantena més que l’any passat–, de les quals el Consell Comarcal del Vallès Occidental, que gestiona el servei per delegació de la Generalitat, ha concedit 711 ajuts que cobreixen el 50% de l’import  del servei i només 25 són del 100%. “La preocupació de la comarca i els municipis és que cada cop hi ha més famílies que demanen beques perquè la seva situació de vulnerabilitat s’ha cronificat o, fins i tot, ha empitjorat”, ha comentat la presidenta de l’Àrea Social de l’Ajuntament i regidora de Serveis Socials, Mar Sempere (ECP). 
 
Montcada és la quarta ciutat del Vallès Occidental amb una taxa d’incidència dels ajuts més elevada, amb un 20’2%, és a dir, 2 de cada 10 alumnes és beneficiari d’una beca de menjador. Badia del Vallès (28’2%), Sant Llorenç Savall (21’6%) i Sabadell (20’7%) són els tres municipis amb una incidència més important, on també destaquen Rubí i Terrassa, per sobre del 15%. A més, una altra dada preocupant és el fet que un terç de la població becada al municipi –344 infants– viu en una situació d’extrema pobresa amb una renda familiar inferior a 7.000 euros anuals. A la comarca, la xifra arriba fins a la meitat de les famílies que reben una beca (7.544). “Des de Serveis Socials del consistori complementen el suport a aquestes famílies amb altres ajuts”, ha manifestat l’edil, qui ha demanat al conseller d’Educació de la Generalitat. Josep Bargalló, que compleixi el seu compromís d’incrementar la partida pressupostària per garantir la suficiència alimentària dels infants i ampliar els tipus de beques amb ajuts del 60 i el 75%. “La Generalitat hauria de destinar més recursos per fer front a aquesta emergència social. Al final, som els municipis els que acabem aportant diners per complementar aquests ajuts, que són del tot insuficients”, ha dit Sempere, qui ha recordat que l’Ajuntament va fer l’any passat una aportació de 110.000 euros per a beques de menjador. La regidora també ha reclamat a la Generalitat que posi el fil en l’agulla per mantenir les beques a secundària, que molts alumnes de primària, especialment dels centres públics, perden quan fan el salt a la nova etapa educativa.  D’altra banda, l’Ajuntament ha concedit aquest curs un total de 1.044 ajuts a l’escolarització a Infantil, Primària i ESO, que inclouen material i sortides, entre d’altres conceptes.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari