Un total de 200 veïns sol·liciten els ajuts que marca la Llei de dependència

Serveis Socials alerta que les avaluacions mèdiques són gratuïtes

Més de 200 montcadencs han sol·licitat formalment beneficiar-se dels ajuts que marcat la Llei de dependència recentment aprovada. En la primera fase del seu desplegament, la normativa incidirà sobre les persones amb gran dependència, és a dir, que tenen diagnosticada una discapacitat superior al 75%. De les sol·licituds rebudes a Serveis Socials de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, 137 estan pendents de complimentar la documentació requerida i 63 ja han estat trameses al Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Els sol·licitants rebran en breu una trucada telefònica per informar-los del dia i la persona que es traslladarà al seu domicili per avaluar mèdicament la petició d’ajut.

La Llei de la dependència regula les condicions bàsiques per promoure l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència, sota la premissa que cobrir les seves necessitats és un dret universal. En la primera fase del seu desplegament la normativa incidirà sobre les persones que tenen diagnosticada una gran dependència com ara gent gran que no pot viure sola i requereix d’algú que els faci i els doni el menjar o els ajudi a prendre medicaments, o bé joves que pateixen una discapacitat i necessiten constantment algú que els atengui per desenvolupar amb normalitat la seva vida diària.

De les 200 sol·licituds tramitades fins ara a Montcada i Reixac 137 encara s’han d’acabar de complimentar i 67 ja han estat trameses al servei territorial del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. A partir d’ara aquestes persones rebran en breu una trucada per comunicar-los quan i qui anirà al seu domicili per avaluar mèdicament la seva sol·licitud.
La cap tècnica de Serveis Socials, Anna Oliver, ha alertat que el representant de l’administració s’haurà d’acreditar i no cobrarà res per l’avaluació, ja que s’han donat alguns casos de frau denunciats als mitjans de comunicació.
La sol·licitud per beneficiar-se dels ajuts que marca la Llei de dependència es pot tramitar a través de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament, al carrer Dr. Buxó, 14, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i els CAP(s) de Salut.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari