Un total de 206 persones donen sang durant la Marató a Montcada

La xifra és lleugerament inferior a la registrada al 2010

La Marató de Donació de Sang a Montcada i Reixac, celebrada ahir dilluns, 14 de març, s’ha tancat amb 206 donacions. Aquest dimarts, 15 de març, al migdia, el Banc de Sang i Teixits (BST), l’organitzador, farà públiques les dades oficials i informarà sobre les noves donacions. La major participació es va registrar a la tarda ja que en acabar el torn de matí, 79 persones hi havien assistit. Un total de 62 persones havien donat sang a les 13h, quan s’ha fet la primera actualització de les dades de la Marató de Donació de Sang. El cronòmetre l’han posat el dia l’alcaldessa de Montcada i Reixac, M. Elena Pérez (PSC), la regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González (CiU), i la responsable de Comunicació BST, Gal·la Cortel. Montcada i Reixac acollia la vuitena Marató organitzada pel BST, l’ens que aporta components sanguinis als 107 hospitals de Catalunya, motiu pel qual Cortel ha fet una crida a la participació: “La sang no es pot fabricar i hem d’atorgar-ne a tots els centres hospitalaris, és fonamental la col·laboració”. Cortel ha indicat que, en comparació amb les dades de l’any passat a la mateixa hora, hi ha un lleuger descens de donacions. Per ser donant només cal ser major d’edat i pesar 50 quilos o més, tot i que abans de fer la extracció de sang, el personal sanitari desplaçat a la Casa de la Vila comprova que la persona sigui adient per donar-ne.

Montcada sempre ha donat una bona resposta a la Marató i esperem que continuï aquesta mateixa tendència en la jornada d’avui”, ha explicat Pérez moments abans de donar sang. González, que també ha donat sang així com altres representants municipals, ha fet una crida a la solidaritat: “Acabo de parlar amb una noia que donava per primer cop perquè el seu pare està malalt i necessita sang, qualsevol persona pot necessitar-ne en algun moment”.

És la segona vegada que dono a Montcada, no em costa res fer-ho, jo tinc sang i puc donar-ne”, explica Jordi Gauchía, veí de Carretera Vella. Margarita Legaza, de la Ribera, és una donant habitual: “M’han operat diverses vegades i podria haver necessitat sang en qualsevol moment, s’ha de col·laborar”. Natalia Shonkornko acostuma a donar sang a l’Hospital Clínic però avui ho ha pogut fer al seu municipi. “Ho faig per ajudar”, apunta.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari