Un total de 4.855 alumnes de 3 a 16 anys inicien aquest dilluns el nou curs escolar

Enguany, es mantenen tots els grups respecte al curs passat

Inici de curs a la classe de sisè del Fedac Montcada

Un total de 3.144 alumnes d’Infantil i Primària i 1.711 d’ESO han començat el nou any lectiu aquest dilluns al municipi, una xifra lleugerament inferior a l’any anterior, amb 4.874 estudiants, que no ha tingut repercussió en el nombre d’aules, ja que se’n mantenen totes respecte al curs passat. A I3, inicien la nova etapa 312 infants, mentre que a 1r d’ESO ho fan 410. A les escoles públiques d’Infantil i Primària s’ha pogut mantenir la ràtio de 20 estudiants per aula, tot i que els instituts públics han hagut d’ampliar de 27 a 28 el nombre de places per classe per encabir tota la demanda, una decisió que va prendre el passat 2 de setembre la Comissió de Garanties d’Admissió, formada per la Inspecció dels Serveis Territorials, l’EAP, l’Ajuntament i una representació sindical. Aquesta mesura s’ha aplicat a La Ferreria, el Montserrat Miró i l’IE Mas Rampinyo, mentre que La Ribera i l’IE El Viver mantenen una ràtio inferior perquè són centres d’alta complexitat. En el cas de les concertades, el nombre d’estudiants per aula és de 23 a Infantil i Primària i de 30 a Secundària.

La Regidoria d’Educació fa un balanç positiu del procés d’inscripció i matriculació, que es coordina des de l’Oficina Municipal d’Escolarització. “Aquest any, hem tingut menys reclamacions gràcies a la bona feina que s’ha fet des de l’OME i a la campanya informativa adreçada a les famílies”, ha comentat Anabel Moreno (Vivim), regidora d’Educació.

Enguany hem tingut menys reclamacions gràcies a la bona feina que s’ha fet des de l’OME i a la campanya informativa adreçada a les famílies

Anabel Moreno, regidora d’Educació

Aquest curs ha estat el primer en què l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) ha treballat a ple rendiment, amb totes les funcions desplegades. La Regidoria d’Educació ha valorat positivament la feina desenvolupada, tot remarcant que el recurs és de vital importància al municipi donada la gran quantitat de matrícula fora de termini que es registra cada any. Des que es va tancar el procés d’inscripció al nou curs escolar, Montcada i Reixac ha rebut un total de 115 sol·licituds, una xifra molt elevada d’alumnat, que es distribueix de manera equitativa entre els diferents centres del municipi.

Sense mòbils

Una de les novetats del curs és l’entrada en vigor del protocol per limitar l’ús dels telèfons mòbils, una mesura que els centres educatius de la ciutat fa temps que apliquen a les seves aules. A les etapes d’educació infantil i primària, l’ús del mòbil està totalment prohibit. A l’ESO, els estudiants han d’apagar el mòbil i deixar-lo en el lloc que determini el centre. En aquest cas, però, els dispositius es podran fer servir en hores lectives si els professors els autoritzin per a usos pedagògics.

Deixa un comentari