Una cinquantena de persones participa a una reunió sobre el nou IES Montserrat Miró

Els assistents van rebre informació de mans de l’Ajuntament sobre el futur del centre

Un cinquantena de veïns del Pla d’en Coll va conèixer ahir de primera mà la intenció de l’Ajuntament de construir el nou IES Montserrat Miró a l’espai que ara ocupa la zona d’atletisme. En una reunió celebrada a la Casa de la Vila, la regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC), –acompanyada per tècnics municipals d’Urbanisme i Participació Ciutadana– va explicar als assistents perquè el Consistori ha escollit aquest espai així com les característiques del futur equipament educatiu de secundària.

El futur IES Montserrat Miró es construirà a la zona d’atletisme, al costat del pavelló Miquel Poblet. El Departament d’Educació de la Generalitat s’ha compromès a que, si l’Ajuntament presenta abans de l’estiu tots els informes pertinents, el nou equipament es posaria en marxa per al curs 2010-2011. L’espai on es construirà el nou institut té una superfície aproximada de 9.500 m2, suficients per construir un equipament d’aquestes característiques, ja que la Generalitat exigeix que en tingui entre 9.000 i 10.000. L’edifici es farà amb construcció modular, amb un disseny modern, i disposarà de 5.000 m2, que acolliran els cursos d’ESO i de batxillerat.

Al gener del 2006, la Generalitat va concloure, a través d’un informe, que el centre s’havia de traslladar a un altre espai, perquè l’actual edifici del carrer Carrerada, a Montcada Nova, havia quedat vell i obsolet i, a més, que no era possible remodelar-lo per adaptar-lo a les necessitats del centre. Prèviament, la comunitat educativa havia sol·licitat actuacions urgents per solucionar-ne les mancances.

Foto: Carme Vilas

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari