Una empresa local ofereix gratuïtament el servei d’atenció a pacients amb cures pal·liatives que vulguin passar l’última etapa de la vida a casa seva

Tenir Cura, a Montcada Nova, es dedica a l’assistència sanitària domiciliària de persones dependents

Francesca Perea, gerent de Tenir Cura, va viure el passat mes d'abril la pèrdua d'un familiar en el marc de les estrictes mesures anti-covid
Sílvia Alquézar

L’empresa Tenir Cura, amb seu a Montcada Nova que es dedica a l’assistència sanitària a domicili de persones dependents, ha decidit tirar endavant una iniciativa per ajudar la població del municipi que necessita cures paliatives i les seves famílies. L’establiment ofereix un servei totalment gratuït per atendre els pacients que volen passar l’última etapa de la seva vida a casa. “El nostre principal objectiu és aportar qualitat de vida a través d’una atenció personalitzada de totes les necessitats físiques que sorgeixen en aquestes situacions com la higiene o els canvis posturals, ha manifestat la gerent de Tenir Cura, Francesca Perea.

En el rerefons d’aquest projecte existeix un compromís social i vocacional per part de Perea, qui el passat mes d’abril va perdre la seva germana a causa d’una malaltia durant la qual va necessitar cures pal·liatives. “Amb els estrictes protocols anti-covid als hospitals, és molt dur no poder acomiadar-te de la persona estimada tots junts”, afirma Perea, qui afegeix que, des de l’esclat de la pandèmia, moltes famílies decideixen endur-se el pacient a casa per viure plegats aquest moment tan important com és el final de la vida.

Les persones interessades poden contactar amb Tenir Cura a través del seu telèfon (608 159 977). “En primer lloc, fem una entrevista personal i una visita al domicili per valorar les necessitats i, a partir d’aquí, dissenyem el pla d’atenció de cada pacient”, explica Perea. El servei contempla una visita setmanal al domicili i el seguiment per via telèfonica de l’evolució de l’usuari, a més de tot tipus de consultes sobre dutbes o altres gestions relacionades amb la situació. “No podem pal·liar el dolor, però sí podem aportar qualitat de vida”, conclou la gerent de Tenir Cura, amb una desena de treballadores.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari