Una estudiant d’enginyeria biomèdica, premiada a una competició internacional de biologia sintètica

Miriam Caravaca ha desenvolupat amb el seu equip de la UPF un projecte per al tractament de l’hipotiroïdisme

Miriam Caravaca estudia enginyeria biomèdica a la UPF

La montcadenca Miriam Caravaca, que estudia el grau d’Enginyeria Biomèdica, és una de les components de l’equip de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que ha guanyat, amb el projecte HORMONIC per al tractament de l’hipotiroïdisme, la medalla d’or al Giant Jamboree, l’esdeveniment anual que tanca la competició internacional de biologia sintètica IGEM. El projecte pretén aconseguir l’equilibri artificial de l’hormona tiroidal detectant la quantitat present i regulant-la com ho faria el propi cos.

L’equip també ha aconseguit el reconeixement a la millor wiki –la pàgina web sobre el projecte–, a la millor part bàsica –una unitat d’ADN funcional que pot utilitzar la comunitat IGEM per crear nous dispositius– i ha estat nominat a millor projecte terapèutic, pòster i vídeo de presentació. A causa de la pandèmia, la competició va tenir lloc del 13 al 22 de novembre de manera telemàtica.

Vam escollir aquest tema perquè és una malaltia molt comuna, ja que afecta el 10% de la població i un terç dels pacients tractats continuen presentant símptomes”, ha indicat Caravaca, qui ha afegit que “el caràcter multidisciplinar del nostre equip s’ajusta perfectament a les necessitats que té aquest enfocament terapèutic”. A més del prestigi i reconeixement a nivell internacional, el premi ofereix la possibilitat de publicar un article sobre el projecte a una revista especialitzada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari