Una exposició a la Biblioteca obre els actes contra la violència de gènere

La mostra es pot visitar des de dimecres i fins al 30 de novembre

La Biblioteca Elisenda de Montcada organitza aquest dimecres, 20 de novembre, el primer dels actes que tenen lloc a la ciutat amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les dones –que es commemora el 25 de novembre– i que volen posar l’accent en la pèrdua de protecció dels drets de les dones per part de l’Estat. Fins al 30 de novembre, a l’equipament del Pla d’en Coll es podrà consultar l’exposició Els llibres diuen NO a la violència de gènere, una mostra bibliogràfica de publicacions que denuncien la violència contra el col·lectiu femení. El dilluns 25, dia oficial de l’efemèride, es donarà lectura al manifest institucional. A les 19.30h, davant la Casa de la Vila, la lectura anirà a càrrec del ciclista montcadenc Ernesto Romero i la seva companya d’equip, Izaskun Ceberio, que competeixen amb el lema Ni una más, en suport al col·lectiu Mujeres en Igualdad, una organització que lluita contra la violència masclista. De les 17 a les 20h, el Grup de Dones de Can Cuiàs farà activitats i la lectura del manifest al Parc de Turó Blau.

 

El dimecres 27, a les 18.30h i a la Casa de la Vila, es projectarà l’audiovisual d’Icíar Bollaín Amores que matan. A continuació, Celeste Arella, advocada de l’Associació de Dones Juristes oferirà la xerrada Canvis que el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad vol introduir en el model de còmput de violència masclista. En aquest sentit, la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Judith Mojeda, considera que “cal denunciar la violència de gènere que les dones estem rebent també per part de l’Estat. Totes aquelles mesures en les que s’havia avançat han estat destruïdes del tot perquè han estat retallades i reformades pel govern actual”.

 

Segons l’edil, “socialment les dones hem quedat completament en desequilibri davant dels homes amb la derogació encoberta de la Llei de Dependència, la desaparició de les polítiques actives d’ocupació i l’aturada dels plans per fomentar les escoles infantils”. Per a Mojeda, a tots aquests canvis cal afegir-hi “les retallades en els pressupostos de l’Estat per a abordar la prevenció integral contra la violència de gènere perquè suposen el desmantellament progressiu de la xarxa de suport actual”. Aquesta situació provoca que “els ajuntaments cada vegada tinguem més dificultats per poder seguir oferint serveis com atenció psicològica i jurídica, i aconseguir una plaça en un centre d’acollida; tot i que a Montcada estem fent molts esforços per donar aquest servei, que pretenem continuar oferint-lo”, ha afegit Mojeda.

 

El dia 30, una vuitantena de persones participarà a la visita a la Maternitat d’Elna (al sud de França) organitzada pel col·lectiu local Claus de Dona i la resta d’entitats de dones del municipi amb el suport de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament. La convocatòria d’aquesta sortida ha estat un èxit i ja s’han exhaurit totes les places disponibles. Paral·lelament a aquests actes i per als joves d’entre 14 i 30 anys, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, organitza un concurs de piulades a Twitter amb l’etiqueta #25Ndonames. Més informació sobre el concurs a www.mirjove.cat.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari