Una exposició al Kursaal promou els hàbits alimentaris correctes

La mostra, que es va inaugurar ahir, es pot visitar fins al 7 de febrer

Alumnes de cinquè de La Salle han visitat dimecres al matí l'exposició Menja bé, tu hi guanyes
Agustín López
L'alcaldessa i la regidora de Salut Pública (dreta) durant la inauguració de la mostra Menja bé, tu hi guanyes

L’exposició ‘Menja bé, tu hi guanyes’, de la Diputació de Barcelona, es podrà visitar al Kursaal (Masia, 39) fins al 7 de febrer. Per mitjà de plafons interactius, jocs multimèdia i un audiovisual, la mostra pretén promocionar i desenvolupar hàbits alimentaris que proporcionen una bona salut al llarg de la vida, així com potenciar valors per tenir una infància plena d’energia, vitalitat, intel·ligència i alegria. L’exposició, que explica què s’ha de fer a cada habitació de la casa en relació amb la salut, és oberta a tothom tot i que posa especial èmfasi en els alumnes de cicle mig i superior de primària, de 8 a 12 anys. La mostra indica que els infants són més vulnerables que els adults en el supòsit d’una nutrició pobra i la taxa de creixement i el sistema immunològic dels nens i nenes es poden veure afectats per uns hàbits alimentaris incorrectes. Una nutrició correcta durant els primers anys de vida afavoreix el bon desenvolupament motor, cognitiu i de comportament, a més que estimula les habilitats socials el nivell d’assoliment educatiu.

 

Els més petits són els que poden adquirir millor els hàbits i aprendre que s’ha de menjar correctament, fer exercici, jugar i també dormir ”, va manifestar ahir la regidora de Salut Pública, M. Carmen González (CiU), durant la inauguració de la mostra, que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez. “Aquesta mostra s’adiu perfectament amb el projecte Thao de promoció de salut infantil que estem duent a terme des de l’Ajuntament”, va dir l’alcaldessa, qui va convidar tots els agents socials a formar part de la comissió de seguiment del programa que hi ha en marxa.

 

L’Ajuntament ofereix als centres educatius la possibilitat de fer visites a l’exposició durant l’horari d’obertura del Kursaal. Cada escola ha rebut un tríptic informatiu amb el detall de tots els elements que configuren la mostra, per tal que el professorat la pugui explicar a l’alumnat. Per reservar dia i hora, es pot contactar amb la Regidoria de Salut Pública, situada a la planta baixa de l’edifici consistorial (telèfon 935 726 474). Entre d’altres conceptes, ‘Menja bé, tu hi guanyes’ presenta la piràmide dels aliments i recorda que cal fer cinc àpats al dia, beure aigua, rentar bé els aliments, les mans i les dents, fer exercici físic i dormir entre 8 i 9 hores diàries.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari