Una setantena de persones assisteixen a la presentació de l’Aula d’Extensió Universitària

Una conferència sobre Cleopatra inaugura el programa d’activitats

Irene Cordón, durant la seva intervenció
Sílvia Alquézar
Primera sessió de l'AEU, feta el 4 de desembre a la Casa de la Vila

La presentació del grup promotor de l’Aula d’Extensió Universitària (AEU) va aplegar prop d’una setantena de persones el 4 de desembre a la Sala Institucional de la Casa de la Vila, que també va acollir la conferència 'Cleòpatra VII, l’últim faraó d’Egipte', a càrrec de la doctora en Arqueologia i Història Antiga de la UAB, Irene Cordón. L'acte va ser presentat per la vicepresidenta de l’Aula d’Extensió Universitària, Anna Solano; el coordinador acadèmic del Programa Institucional Universitat a l'Abast, Tomàs Peire, i l’alcaldessa, Laura Campos.

El grup promotor està format per una dotzena de persones i té per objectiu oferir una formació continuada i de nivell universitari a persones majors de 50 anys. Segons va explicar Solano, l'Aula s’estructura com un curs lectiu d’octubre a juny on s’impartiran conferències, seminaris i classes de diverses temàtiques impartides per titulars de càtedra, professors universitaris i reconeguts professionals i especialistes del seu àmbit. També es programaran tallers monogràfics i altres activitats de tipus cultural com tertúlies i sortides culturals. La idea és que els interessats es facin socis, pagant una quota trimestral de 20 euros. Per a més informació, es pot consulta el Facebook Aula MiR o enviar un correu a l'adreça [email protected]. Les biblioteques de Montcada col·laboraran amb l'AEU, editant un tríptic amb la bibliografia de que disposen els dos equipaments sobre la temàtica escollida.

Laura Campos va agrair la tasca dels seus impulsors i va destacar la importància d’aquesta formació. “Les aules són una eina excel·lent per al desenvolupament personal, així com per cultivar la curiositat i la inquietud de comprendre el món que ens envolta. També tenen una funció socialitzadora, perquè es converteixen en punts de trobada per compartir interessos”, va afirmar.

En la seva conferència, l'egiptòloga Irene Cordón va donar a conèixer detalls curiosos de la vida de Cleòpatra VII: des del seu ascens al tron amb només 18 anys fins a la seva mort, passant per l’enorme influència que va tenir sobre l’Imperi Romà, la seva gran intel·ligència i la seva actitud vers el poble egipci. Així mateix, l’egiptòloga també va posar en qüestió algunes llegendes que envolten la figura de l’últim faraó d’Egipte, com la del seu suposat suïcidi per la picada d’una serp. La xerrada es complementarà amb una visita al Museu Egipci de Barcelona el dijous 12 de desembre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari