Una setmana de conscienciació als consumidors

Conscienciar la població sobre la importància de fer compres responsables és l’objectiu de la Setmana del Consum, organitzada per la Regidoria de Salut Pública i Consum. Per primer cop, l’Ajuntament dedica tota una setmana a promoure activitats entorn al Dia del Consumidor, que oficialment tindrà lloc dijous. Els actes comencen avui, acabaran diumenge, i inclouen […]

Conscienciar la població sobre la importància de fer compres responsables és l’objectiu de la Setmana del Consum, organitzada per la Regidoria de Salut Pública i Consum. Per primer cop, l’Ajuntament dedica tota una setmana a promoure activitats entorn al Dia del Consumidor, que oficialment tindrà lloc dijous. Els actes comencen avui, acabaran diumenge, i inclouen una exposició i teatre. Aquesta campanya s’afegeix al treball de promoció i informació que regularment fa l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, l’OMIC, situada a la planta baixa de l’edifici de l’Ajuntament.

Des d’avui i fins diumenge, al Centre Cívic Can Cuiàs es podrà visitar l’exposició “Aprèn a consumir amb responsabilitat”. La mostra, promoguda per la Diputació de Barcelona, està formada per quinze plafons que tenen com a objectiu informar el consumidor de la importància de reflexionar abans de fer qualsevol compra. Com a reforç a aquesta campanya informativa, dijous a la plaça Lluís Companys i dissabte a la plaça de l’Església s’instal·laran estands informatius on el personal donarà diversos consells com triar productes i marques que realment es necessiten, comparar preus, deixar-se assessorar pels especialistes i anar amb compte amb les compres que es fan des d’Internet. La regidora de Salut Pública i Consum, la socialista Eva Gonzalo, ha incidit en la necessitat de fer compres de manera responsable, sobretot en les que suposen una elevada despesa econòmica. L’edil diu que sempre s’ha de llegir la lletra petita dels contractes.

L’acte central de la Setmana del Consum tindrà lloc dissabte a les 12 del migdia, a la plaça de l’Església. La companyia Lluís Pinyot i Cesc Serrat, amb la coordinació de Setem Catalunya, representarà un espectacle sobre comerç just adreçat als més petits, amb el títol AL TEU CAU, QUIN CACAU CAU? L’obra és un espectacle educatiu i musical sobre la problemàtica del comerç injust del cacau i diferents propostes per a un consum responsable d’aquest producte. La regidora Eva Gonzalo creu que l’hàbit de fer compres de manera responsable s’ha d’aprendre des de ben petits.

Les activitats de la Setmana del Consum compten amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de l’Assemblea Local de Creu Roja.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari